Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

19. 10. 2017. 12:28 >> 07:43
36

NAREDNE SRIJEDE

DF ide na premijerski sat

Jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić, ocijenio je da je jučerašnja presuda Milanu Kneževiću udar na taj politički savez. On je najavio da će na premijerskom satu, naredne srijede, od premijera Duška Markovića zatražiti odgovore o nastavku progona DF-a.

On je na pres konferenciji saopštio da je presuda, kojom je Knežević osuđen na sedam mjeseci zatvora zbog napada na policajca, "jedna od najsramnijih odluka donijeta u crnogorskom pravosuđu".

"To je odluka koja je udarila direktno na parlamantarizam. To je udar na DF i Milana Kneževića, kojom je legitimisana nasilna akcija crnogorskog režima iz oktobra 2015. godine", rekao je Mandić.

Poručio je da DF ima obavezu da "na svaku akciju režima odgovori snažno".

"Zato smo donijeli odluku da ćemo na prvoj prilici, koja nam se ukaže, a to je naredne srijede, zatražiti određene odgovore od onih koji upravljaju pravosuđem Crne Gore, jer više ne želimo da razgovaramo sa slugama, nego sa nalogodavcima. Nalogodavac ove sramne presude je crnogorski režim, a najodgovorniji čovjek režima je premijer Duško Marković, koji će morati da odgovori na pitanja DF-a", rekao je Mandić.

Najavio je da će zatražiti odgovore "od ministara sile i pravde" koji koordinira akcijom gašenja DF-a i sudskog procesa protiv funkcionera DF-a.

"DF je najjači opozicioni subjekt, imamo najbolje političke ideje i program, a hrabri smo da ideje možemo zastupati časno", zaključio je Mandić.

On je rekao da je da važno da pred licem crnogorske javnosti, a to je, kako je kazao, u Skupštini Crne Gore, svaki građanin čuje "šta to mi tražimo da nam odgovori premijer i ministar sile i pravde".

"Ne želimo da imamo cenzuru, a nalazimo se u medijskoj izolaciji", istakao je Mandić

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније