Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

19. 10. 2017. 18:32 >> 18:02

ODLUKA VLADE

Obrazovati strukture za sprovođenje SSP-a

Vlada Crna Gore je na današnjoj sjednici, između ostalog, donijela Odluku o obrazovanju strukture za sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

„Strukturu čine grupe i podgrupe, kao osnovna koordinaciona tijela zadužene za praćenje sprovođenja obaveza iz Sporazuma, kao i pripremu drugih dokumenata koji se odnose na proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, u koordinaciji sa Komisijom za evropske integracije“, kaže se u saopštenju.

Vlada je usvojila i Informaciju o stanju životne sredine u Crnoj Gori u 2016. godini.

Kako je saopšteno, informacija je bazirana na podacima i analizama dobijenim realizacijom godišnjeg Programa monitoringa životne sredine i sadrži prikaz i ocjenu stanja životne sredine po segmentima (vazduh, klimatske promjene, vode, morski ekosistem, zemljište, upravljanje otpadom, biodiverzitet, buka, radioaktivnost u životnoj sredini i upravljanje hemikalijama).

„Dokumentom su utvrđene i neophodne mjere u cilju poboljšanja postojećeg stanja, definisane aktivnosti koje bi trebalo sprovesti na rješavanju identifikovanih problema i poboljšanju stanja životne sredine u Crnoj Gori, kao i nosioci predloženih aktivnosti, s rokovima njihove realizacije“, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Usvojena je Informacija o praktičnom obrazovanju kod poslodavaca u školskoj 2017/2018. godini.

Vlada je usvojila Informaciju o finansijskoj podršci infrastrukturnim projektima iz oblasti sporta, a u raspravi je istaknuto da je analizom podataka o stanju sportskih objekata utvrđeno da su potrebne hitne investicije kroz radove na sanaciji i adaptaciji sportskih terena, izgradnji pomoćnih prostorija, nabavci sportskih rekvizita i opreme, rekonstrukciji i proširenju tribina i slično.

„U tu svrhu, shodno zaključenim ugovorima o finansiranju i sufinansiranju odabranih infrastukturnih projekata, opedijeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 343.478,85 eura“, kaže se u saopštenju.

Vlada je, u cilju efikasnije primjene Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata donijela uredbe o minimalnoj sumi osiguranja od profesionalne odgovornosti u oblasti izgradnje objekata; visini naknada za izdavanje urbanističko – tehničkih uslova i tehničkih uslova; povjeravanju dijela poslova Ministarstva održivog razvoja i turizma jedinicama lokalne samouprave.

Vlada je donijela i Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave, radi usklađivanja sa izmijenama dosadašnje nadležnosti Ministarstva održivog razvoja i turizma.

„U skladu sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata, izmjenama Uredbe je utvrđena nadležnost nove urbanističko-građevinske inspekcije u okviru Ministarstva održivog razvoja i turizma, umjesto tri dosadašnje inspekcije koje su se nalazile u Upravi za inspekcijske poslove“, navedeno je u saopštenju.

Vlada je utvrdila Predlog Zakona izmjenama i dopunama Zakona o Investiciono - razvojnom fondu Crne Gore (IRF).

„Osnovni razlog za izmjenu postojećeg teksta je potreba za dodatno unapređenje normativnih uslova za funkcionisanje Fonda, u skladu sa strateškim opredjeljenjem za dinamiziranje rasta mikro, malih i srednjih preduzeća, smanjenje nezaposlenosti, ravnomjerni regionalni razvoj, podsticanje proizvodnje orjentisane prema izvozu i smanjenja izvozne zavisnosti“, kazali su iz Vlade.

Na sjednici je donijeta i Uredba o objedinjavanju javnih nabavki robe i usluga.

„Ključne izmjene odnose se na centralizovanje javnih nabavki kako bi se ostvarile znatne uštede u budžetu, skratili postupci nabavki, kao i žalbeni postupci. Novim rješenjem propisano je da se za sve državne organe jednim postupkom sprovodi javna nabavka robe ili usluge, osim u određenim slučajevima koji su regulisani posebnim propisima“, navodi se u saopštenju.

Donijeta je Odluka o izradi Izmjena i dopuna Državne studije lokacije „Sektor 36“.

„Odlukom je predviđeno dodatno planiranje dijela infrastrukturnih i servisnih sadržaja, kako bi se došlo do najcjelishodnijeg rješenja u pogledu dizajna i rasporeda infrastrukture koja će servisirati sve izgrađene i planirane sadržaje u zoni i oko zone naselja Marina u okviru projekta Luštica Bay“, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније