Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 10. 2017. 08:40   >>  08:13 24

KOVAČEVIĆ PORUČIO

"DF nastavlja borbu protiv Đukanovića"

DF će nastaviti svoju borbu protiv Mila Đukanovića za slobodnu Crnu Goru i na unutrašnjem i na spoljašnjem planu, poručuju iz Nove srpske demokratije.

"Konačni cilj je da Crna Gora postane zaista država, koja će u spoljnoj politici graditi mostove ali neće ni prema kome biti servilna a čije će institucije biti sposobne da rešavaju probleme građana. To u Đukanovićevom sistemu, koji su prihvatili svi osim DF-a nije moguće", kazao je portparol Nove srpske demokratije Marko Kovačević.

Kovačević je reagovao na Đukanovićev intervjuu za televiziju Prva gdje je izjavio da je DF  danas u zoni između 10 i 15 odsto podrške građana.

"Đukanović prezentuje svoju politiku kao dominantnu. Svoju pobjedu (a ne podjelu) nakon dvadeset godina blizu apsolutne označavajući kao element koji se tome odupire jedino DF koji je sveo na zonu između 10 i 15 odsto, a svi ostali su u zoni njegove politike, samim tim i prihvatljivi njegovim poslodavcima. On izražava zadovoljstvo praktično svima osim DF-om. I zato se DF nalazi pred sudom. Što znači da drugi (malograđanska opozicija) pred sudom nisu zbog svoje podobnosti", saopštio je Kovačević.

Riječi Đukanovića su, kako kaže Kovačević, prijetnja zatvorom za sve one koji su protiv članstva u NATO, protiv priznanja Kosova, protiv sankcija Rusiji.

"Otud u malograđanskoj opoziciji identični ili stavovi koji se ne suprotstavljaju Đukanovićevim po tim pitanjima. I zato nisu pred sudom oni već DF. Jer samo ako DF dođe na vlast neće biti sve isto. Ako dođu ostali sve će biti isto. To je Đukanovićeva poruka. Nije strašno ako neko drugi sa političke scene dođe na vlast. Strašno je samo ako dođe DF. To znači da su se svi ostali izvinili Milu što ih je tukao. DF to neće uraditi jer mi ne promovišemo politiku straha već politiku slobode i hrabrosti. A kada većina građana postane slobodna i hrabra DF će sam imati preko 50 odsto podrške", zaključio je portparol NOVE.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније