Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

20. 10. 2017. 14:33   >>  14:33 11

SDP REAGOVAO

Sijarića nagradili za prepisivanje

Ministar prosvjete Damir Šehović, zato što nije smijenjen zbog prepisivačke afere, predložio je suodgovornog u toj aferi, Rešada Sijarića, na funkciju direktora Zavoda za školstvo, ocijenjeno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

 

Iz SDP-a su reagovali na informaciju da je Vlada Crne Gore imenovala Rešada Sijarića za direktora Zavoda za školstvo, koji je bio vršilac dužnosti direktora u vrijeme kada je objavljeno da su plagirani hrvatski nastavni programi i planovi za osnovno obrazovanje.

"Skandal prepisivanja obrazovne reforme ne da nije ishodovao promjenama na čelu resora koji su odgovorni za skandal, nego se akteri nagrađuju visokim funkcijama. Ministar prosvjete kao najodgovorniji za prepisivanje, upravo zato što nije smijenjen zbog prepisivačke afere, danas predlaže suodgovornog Rešada Sijarića na funkciju direktora Zavoda za školstvo", saopštio je SDP.

Takvim postupkom se, navode iz SDP-a, Vlada Crne Gore izruguje svim građanima Crne Gore "i šalje im poruku da se ovakva nepočinstva itekako isplate".

"Bolje prepisivati nego učiti, bolje produkovati skandale nego se baviti odgovorno svojim poslom, to su poruke koje šalje Vlada građanima. Ovaj skandal je samo potvrda izokrenutog sistema vrijednosti i koncepta države kao plijena u rukama DPS i satelita. U tom konceptu nema mjesta za pristojne, vrijedne, odgovorne ljude već isključivo za podobne apartčike koji brukaju Crnu Goru, u ovom slučaju i u regionalnim okvirima", navodi se u saopštenju SDP-a.

Nagrađivanje podobnih, a krivih je, kazali su iz SDP-a, "matrica koja je valjda najbolje pokazana kroz aferu Snimak", gdje je, podsjeća SDP, "DPS svoje pravosnažno osuđene funkcionere za krađu glasova, umjesto da ih partijski kazni nagradio još višim pozicijama u jednoj lokalnoj upravi".

"Izgleda je cijena satelita u skrpljenoj vlasti zaista tolika da se moraju tolerisati i ovakve brutalne zloupotrebe zarad fotelja. To što su ministar prosvjete i direktor Zavoda za školstvo ostali nekažnjeni, a ovaj drugi i dodatno nagrađen za prepisivačku aferu, čak je veći skandal i problem za ovo društvo od samog slučaja prepisivanja. Naravno da vlast ogrezla u političkom nemoralu i klijentelizmu to ne može da shvati", zaklučili su iz SDP-a.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније