Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

26. 10. 2017. 08:03 >> 07:35
5

ŠKRELJA ODGOVORIO

Zahtjev NVO pritisak na odbor

To što su predstavnici 111 NVO zatražili od Administrativnog odbora dosljednu primjenu zakona, po kojoj, kako tvrde, nema zakonskog osnova da Goran Đurović bude razriješen funkcije člana Savjeta RTCG, za predsjednika Administrativnog odbora predstavlja pritisak na rad tog skupštinskog tijela.

 

"Dobio sam 'obavezujuće upozorenje' od grupe nevladinih organizacija, koja za mene nije obavezujuća, već je doživljavam kao pritisak na rad Administrativnog odbora na čijem sam čelu", istakao je Škrelja.

On je kazao da se NVO na ovaj način "stavljaju iznad Odbora, Agencije za sprečavanje korupcije, ali i same Skupštine".

"Sugerišući kakva bi trebalo da bude jedina moguća odluka, oni jednostrano sagledavaju situaciju i staju na stranu jednog čovjeka iz meni nepoznatih razloga", rekao je Škrelja.

On je naveo da Administrativni odbor niti sudi niti presuđuje, već obavlja poslove poštujući zakon.

"Ovakva reakcija NVO nije novost kada je u pitanju rad Administrativnog odbora. Tako smo imali žestoko upozorenje za jednog kandidata za člana Državne izborne komisijeda se ni po koju cijenu ne bira, a čovjek (Zoran Vujičić) suočen sa takvim 'uputstvima' je povukao kandidaturu", rekao je Škrelja Pobjedi.

U dopisu, koji su potpisali predstavnici 111 nevladinih organizacija, pozvan je Administrativni odbor i Škrelja "da prilikom preduzimanja daljih koraka u vezi sa odlukom Agencije za sprečavanje korupcije o navodnom konfliktu interesa člana Savjeta RTCG Gorana Đurovića, do kraja poštuju tu odluku u kojoj je jasno i nedvosmisleno saopšteno da on nije u konfliktu interesa". 

Oni su kategorični da je iz odluke Agencije "više nego očigledno da Goran Đurović, kao poljoprivredni proizvođač nije u sukobu interesa i da samim tim ne postoji razlog za njegovo razrješenje sa funkcije člana Savjeta RTCG".   

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније