Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

27. 10. 2017. 08:25 >> 07:54
6

AKO BUDE LIDER LP

Rađenović: Raskinuću koaliciju sa DPS-om

Kandidat za predsjednika Liberalne partije (LP) Blažo Rađenović kazao je da će ukoliko bude izabran na tu funkciju, raskinuti koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) navodeći da je taj savez “Judin zagrljaj”.

On je rekao da LP treba principijalan i jasan put. “Posao će bit težak samom kandidaturom protiv ovakve pogubne politike DPS-a, jer LP u ovom momentu praktično ne postoji. Sa svojim timom ću se izboriti za ono što iskonski pripada LP-u”, kazao je Rađenović “Vijestima”.

Na skupštini LP u nedjelju biraće se novi predsjednik, a osim Rađenovića kandidovao se i aktuelni šef stranke Andrija Popović. Rađenović četiri godine vodi budvanski odbor Liberalne partije, a odmah nakon preuzimanja funkcije predsjednika opštinskog odbora zamrznuo je kolicione odnose sa DPS-om. Tada je povukao odbornika LP iz lokalnog parlamenta, da bi na minulim lokalnim izborima nastupio u koaliciji sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) i Građanskim pokretom URA.

Komentarišući rad aktuelnog vrha stranke, Rađenović je kazao da se Liberalna partija već godinama nalazi u nezavidnom položaju.

“Pogotovo je to izraženo u zadnjoj godini od kada smo učestvovali na izborima tako što smo “gostovali” sa dva imena na listi DPS-a. Dobar dio članova Liberalne partije nije podržao takav koncept. Danas LP nema stabilno finansiranje zato što nije formalno bila u koaliciji. Takvo poniženje se nastavlja tako što naš poslanik nije samostalan u odlučivanju u parlamentu. Zbog takvog odnosa kredibilitet partije je doveden u pitanje i to se mora ispraviti”, smatra Rađenović.

On je rekao da će, u slučaju da bude izabran za lidera stranke, prvo razmotriti način izlaska na predstojeće lokalne izbore i odnos prema predsjedničkim izborima. Tražiće rad na lokalnom nivou kako bi partija ojačala.

“Decentrelizacija Crne Gore je neophodna kako bi građanin mogao uticati direktnije i više u odlučivanju po bilo kom pitanju”, naveo je Rađenović.

On je istakao da će se posvetiti pažnju na izlazak, kako je kazao, iz tamne strane i poznate “DPS formule zapošljavanja po partijskom osnovu”.

“Da konačno oni koji imaju, znaje, hoće da rade i postižu rezultate, budu izabrani na poštene konkurse i za to budu adekvatno stimulisani kroz lični dohodak koji mora bit redovan“, istakao je Rađenović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније