Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 07. 2013. 16:31 >> 16:30

KOMPLETIRANA UPRAVA

Nikšić: Podijeljene funkcije

Odbornička većina u nikšićkoj Skupštini koju čini Demokratska partija socijalista, Socijaldemokratska partija i Liberalna partija izabrali su kadrove za čelne ljude lokalne uprave, koji će, uz predsjednika opštine Veselina Grbovića, upravljati gradom u naredne četiri godine.

Sjednici nijesu prisustvovali odbornici Socijalističke narodne partije (SNP), dok ostali opozicioni predstavnici iz redova Demokratskog fronta i Pozitivne Crne Gore nijesu željeli da glasaju za izbor rukovodećeg tima, kako su kazali, uz svo njihovo uvažavanje.

Za podpredsjednika opštine izabran je kandidat DPS-a Đoko Krivokapić, koji će obavljati i funkciju sekretara Sekretarijata za privredu i finansije, dok je za administratora imenovana Vesna Jauković.

Opština će imati tri podpredsjednika, a Skupština je danas usvojila predlog da tu funkciju u ime SDP-a obavlja Milorad Jovanović, dok je na prethodnom zasijedanju iz redova DPS-a izabran Dragan Perović, a za menadžera Živko Kecojević.

Glasovima odborničke većine i protivljenjem opozicije za sekretara Skupštine imenovana je Zorica Pekić, koja je i u prethodnom sazivu obavljala tu funkciju.

Početak sjednice obilježile su optužbe odbornika Fronta koji su ponovili svoje ranije tvrdnje o izbornoj krađi i malverzacijama vlasti DPS – SDP.

Odbornik Fronta Arsenije Lalatović kazao je da je cilj izborne krađe DPS – SDP želja za opstankom na vlasti i prikrivanjem tragova kako javnost ne bi došla do pravih podataka.

Lalatović je u ime Fronta zatražio uvid u ugovore, javne nabavke, tendere i finansijske transakcije opštine Nikšić, uz ocjenu da je i dalje nepoznanica da li je dug opštine 30 ili 40 miliona EUR.

„Tražićemo i uvid u sistem zapošljavanja od 2006.godine, a pitamo da li su vaši predhodnici naplatili goleme zasluge za urušeni i devastirani grad, koji rapidno gubi ne samo privrednu strukturu, već i broj stanovnika, što je posledica lošeg upravljanja“, ocijenio je Lalatović.

Odbornik DPS-a Radivoje Nikčević podsjetio je opoziciju da je tri mjeseca imala šansu da uspostavi svoju vlast i ispravi sve navodne greške DPS-a i SDP-a u minulih sedam godina i istakao da su građani Nikšića na ponovljenim uzborima uvidjeli zabludu u koju su u oktobru bili dovedeni.

„Naše opredjeljenje je da zajednički tražimo rješenja za dobrobit Nikšića. Ne krijemo ništa i kao odgovorna vlast tražimo da se preispitaju sva dugovanja i eventualne dubioze. Moramo građanima kazati zašto smo trošili pare i šta planiramo. Danas krećemo ozbiljno i programski, i kadrovski, i na svaki drugi način“, poručio je Nikčević.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније