Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B

30. 10. 2017. 14:33 >> 14:14
2

PRVA SJEDNICA SAVJETA

Promovisaćemo NATO u regionu

Savjet za NATO zaključio je danas, na prvoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta, predsjednik Vlade Duško Marković, da je Crna Gora članstvom u NATO-u ostvarila jedan od ključnih vanjskopolitičkih prioriteta i ocijenio da nova pozicija naše zemlje kao članice Alijanse podrazumijeva odgovoran odnos u definisanju nacionalnih prioriteta i njihovom usaglašavanju sa državama saveznicama.

Na sjednici Savjeta je zaključeno da će jedan od priotiteta biti promovisanje evroatlantskih integracija zemalja Zapadnog Balkana i politike otvorenih vrata NATO-a, kao i njen dalji doprinos ispunjavanju ključnih ciljeva i vrijednosti Alijanse.

Kako je saopšteno iz Vlade, Savjet je zaključio da Crna Gora nakon nepunih pet mjeseci od ulaska u NATO već uživa koristi od članstva i to prije svega kroz povećan broj informacija o našoj zemlji u inostranoj javnosti, percepciju naše zemlje kao sigurne investicione destinacije i jače interesovanje renomiranih investitora za ulaganje u Crnu Goru.

"Na sjednici je razriješen dosadašnji Komunikacioni tim Savjeta za članstvo Crne Gore u NATO-u umjesto kojeg će u okviru Interresorne komisije za NATO biti imenovan tim koji će koordinirati komunikacione aktivnosti u skladu sa interesima države i građana Crne Gore", saopšteno je iz Vlade.

Za sekretara Savjeta imenovan je Ivo Đoković, pomoćnik generalnog sekretara Vlade, koji je tu dužnost obavljao i u ranijem Savjetu za članstvo Crne Gore u NATO-u.

Savjet za NATO obrazovan je Odlukom Vlade Crne Gore donijetoj na 43. sjednici održanoj 5. oktobra 2017. godine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније