Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

02. 11. 2017. 08:20 >> 07:49
8

NIMANBEGU PORUČUJE

Tirana se ne miješa već brine o sunarodnicima

Potpredsjednik Skupštine i funkcioner Force Genci Nimanbegu kazao je da platformu četiri albanske stranke u Tuzima ne vidi kao miješanje Tirane u unutrašnje političke prilike u Crnoj Gori, navodeći da Albaniju Ustav obavezuje da brine o svojim sunarodnicima van te države.

Albanska alternativa, Demokratska unija Albanaca, Demokratski savez Albanaca i Demokratski forum za integracije, potpisali su zajedničku političku platformu pred izbore u Tuzima, a spekuliše se da je Tirana imala odlučujuću ulogu u potpisivanju sporazuma.

"Principijelni dogovor sastavili su četiri politička predstavnika i potpisan je u Podgorici, dok je Ambasada Albanije u Podgorici pozdravila takav vid saradnje. Nijesam učesnik tih dogovora, ali kao nosilac liste koalicije 'Albanci odlučno' imao sam obavezu da radim na saradnji između AA i DUA, koja nažalost nije rezultirala koalicijom bar ovih subjekata. Svakako ne smatram miješanjem Albanije u unutrašnje političke prilike u Crnoj Gori. U Ustavu Albanije, vlada ima obavezu da brine o svojim sunarodnicima van Albanije", rekao je Nimanbegu za Pobjedu.

On je kazao da pozdravlja sve političke dogovore koji idu u smjeru saradnje albanskih političkih subjekata u Crnoj Gori, pa i ovu platformu.

"Postizborne koalicije su neminovnost, s obzirom na rascjepkanost političke zbilje među Albancima. Da li će platforma dovesti do formiranja vlasti samo od albanskih subjekata, to će zavisiti od volje birača", rekao je Nimanbegu.

Ocijenio je da su lokalni izbori veoma važni, pošto će to biti posljednji izbori za Tuzi kao opštinu u sklopu glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније