Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 07. 2013. 21:59 >> 23:16
15

SDP SAMOSTALNO

Krivokapić: Izbori možda s jeseni

Predsjednik Parlamenta i Socijaldemokratske partije SDP Ranko Krivokapić, nije isključio mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora. On kaže da kompromisa između DPS-a i SDP-a o rebalansu budžeta ne može biti.

„Ne isključujem mogućnost izbora, to je tako veliko pitanje za Crnu Goru, u situaciji kada su uvedena tri poreza", kazao je Krivokapić.

SDP bi, kako kaže Krivokapić, na te izbore izašla samostalno. "Ti bi izbori pokazali ko ima veću podršku i ja sam uvjeren da bi podrška SDP-u porasla", kazao je Krivokapić.

Na pitanje, kada bi ti izbori mogli da budu, Krivokapić je kazao: "Vidjećemo, možda s jeseni".

Krivokapić je kazao da je na sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine odlučeno sa poslanici 17. jula počnu raspravu o rebalansu budžeta, koji je Vlada predložila zbog aktiviranja garancija datih KAP-u od oko 100 miliona eura.

Kompromisa između DPS-a i SDP-a o rebalansu ne može biti, saopštio je predsjednik Parlamenta. 

"Radi se o dosljednoj politici SDP-a i tu su potrošili prostor za manevre. Potrošili su ga lošim odlukama oko KAP-a sve vrijeme. Kada se to dešava decenijama, onda je dobro prekinuti sa tim trendom loših odluka, a rebalans je na taj način bio loša odluka. Oko toga ne može nikakvog dogovora", poručio je Krivokapić.

On je ocijenio da treba ugasiti KAP, dok pravi štetu građanima i nije u stanju da plati fakture za struju. Na pitanje da li će SDP napraviti radikalan potez i izaći iz vlasti, što bi dovelo do vanrednih izbora Krivokapić je odgovorio:

"Vi mislite da su svaki odgovor izbori, u zemlji koja se bori za evropski status, da ugrozite oba toka evropski i evroatlanski? U zemlji kada kreće kriza i kada je sve u opasnosti, da imate perlamentarne izbore i nestabilnost sa istim rezultatom. SDP bi nešto ojačao, vi nemate drugog partnera za koaliciju i šta bi se promijenilo? Imali bi permanentne izbore sa nepromijenjenim stanjem", kazao je Krivokapić.

On kaže da italijanski menadžment u EPCG treba da brine, da li će A2A zbog neusvajanje budžeta i ne plaćanja 62 miliona eura duga na ime struje za KAP napustiti Elektorprivredu.

Krivokapić je zamjerio italijanskom menadžementu i na tome što je dozvolio da se nelegalno preuzima struja za Kombinat.

"Krađa struje se nije dogodila ni za vrijeme sankcija i Miloševića. Milošević se nije usudio da krade struju u vrijeme nedostatka struje. A ta kompanija je saučesnik po svim prilikama u tom poslu", kazao je Krivokapić.

Izbor za predsjednika Parlamentarne skupštine OEBS-a, Krivokapić kako kaže doživljava kao veliko priznanje i uspjeh cijele Crne Gore.

On smatra da je podrška Srbije njegovom imenovanju na tu funkciju nagovještaj boljih odnosa dvije države.

Među brojnim čestitkama Krivokapić je potvrdio i da mu je stigla i ona od predsjednika države Filipa Vujanovića na čemu mu se kaže i lično zahvalio.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније