Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

06. 11. 2017. 08:47   >>  08:16 2

DREŠEVIĆ PORUČIO

BS nije tražila spoljnopolitičku podršku

Potpredsjednik Bošnjačke stranke i nosilac liste za lokalne izbore u Tuzima Nedžad Drešević ocijenio je u razgovoru za Pobjedu da BS nije tražila spoljnopolitičku podršku ni od jednog centra moći.

Drešević kaže da njegova stranka zna da prepozna i uvaži potrebe građana.

"Naši članovi Vlade su u potpunosti odgovorili pozivu i funkciji koju obnašaju. Uslovi rada jesu otežani, mjere koje se preduzimaju su vrlo nepopularne. Sanacioni program Vlade uključuje donošenje određenih restriktivnih zakonskih mjera koje međunarodne institucije zahtijevaju od nas. Resori koje predvode kadrovi Bošnjačke stranke su vrlo kompleksni i obimni, te zahtijevaju veliki rad i stručnost", kazao je on.

On navodi da BS, očekuju dobar rezultat na lokalnim izborima u Tuzima.

"Očekujemo zaista dobar rezultat koji će nam omogućiti da budemo važan faktor buduće lokalne vlasti u Tuzima. Naš cilj je da povećamo broj odborničkih mandata i da dobijemo što više bošnjačkih glasova. Mnogo je važna pozicija Bošnjačke stranke u budućoj strukturi vlasti upravo zbog multietničkog i građanskog koncepta Tuzi i budućeg statusa te opštine”, kazao je Drešević.

Drešević ističe i da partneri Bošnjačkoj stranci u postizbornim savezima mogu biti sve one stranke koje će uvažiti njihov politički program.

“Prije svega mislim na poštovanje principa na kojima se zasniva naša politika, a to je multikulturalna i multivjerska kako država Crna Gora, tako i Tuzi. Dobro bi bilo da u postizbornom savezu bude što više političkih snaga koje svojim djelovanjem mogu unaprijediti život građana”, kazao je on.

Na pitanje u kojoj mjeri su zadovoljni realizacijom koalicinog sporazuma sa DPS, Drešević kaže da bi dinamika realizacije mogla biti i na većem nivou.

“Naš program i planovi su jasni i ne tražimo ništa što nas ne sljeduje i ništa što je mimo koalicionog sporazuma. Tek očekujemo dalju implementaciju po dubini, u mnogo većem obimu, uzevši u obzir činjenicu da su Bošnjaci višedecenijski bili odsutni iz institucija Sistema. Ali, svakako se rukovodimo referencama kadrova. Glavni cilj nakon nezavisnosti države je ostvaren, Crna Gora je članica NATO saveza. Očekujemo da ubrzo budemo i dio Evropske unije. Međutim, potrebna nam je brža realizacija određenih unutrašnjih ciljeva”, kazao je on.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније