Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

13. 11. 2017. 15:01   >>  21:35 32

ISTI CILJEVI

Lekić: Ne isključujemo proteste

Održan je sastanak predstavnika takozvane "građanske opozicije" u prostorijama DEMOS-a u Podgorici. Nakon sastanka Miodrag Lekić rekao je da će opozicija nastaviti bojkot, da ne isključuju mogućnost protesta zbog krize, ali i da je moguća saradnja sa svim demokratskim strukturama. Zaključak je i to da treba sačuvati Javni servis i od vlasti i od opozicije. Sastanak je bio konstruktivan, a konstantovani su isti ciljevi ali i neke razlike, što je normalno, kazao je Lekić.

Treći sastanak takozvane građanske opozicije bio je duži nego predhodna dva. No nije mu to bila jedina karakteristika - nakon ovog čulo se i glasno ono o čemu se šaputalo.

"Ovaj sastanak se razlikuje od predhodnih po tome što je bio u jednom još otvorenijem tonu gdje smo konstatovali mnoge zajedničke pozicije i gdje smo konstatovali i poneku razliku. Živjele razlike, zar ne", kazao je lider Demosa Miodrag Lekić.

O razlikama tek toliko, o onome što je zajedničko mnogo više - držaće se politike bojkata iz poznatih razloga. Priča o bojkotu predsjedničkih izbora sačekaće neko bolje vrijeme, što se ne može reći za priču o Javnom servisu koji se i ovog puta našao u njihovim zaključcima.

"Nastavlja se akcija režima da ponovo pretvori Javni servis u medijsku poslugu stranke. Iza ove akcije stoji Milo Đukanović koji ne samo da želi da bude kod svojih novinara i DPS bi da se vrati na Javni servis kada dođu poslušni novinari. U međuvremenu ga bojkotuju, još jedan skandal političke scene u ovom trenutku. Da u političkom smislu bude jednako dalek i od vlasti i od opozicije", kazao je Lekić.

Zbog svega, lider DEMOSa ne isključuje preduzimanje određenih mjera, a upitan kojih, pojašnjava:

"Pa one koje su demokarstke ustavne. I protesti, svakako, i protesti. Ne isključujemo saradnju sa nijednim subjektom kada se stvore uslovi da je ta saradnja moguća, korektna i efikasna", rekao je Lekić nakon sastanka.

To se odnosi na ostale opozicione partije. Jedna koja je od danas i zvanično u najavi sa njima je pred početak sastanka imala i bliski susret - lidere takozvane građanske opozicije dočekali su aktivisti Građanske inicijative za nas. Građanski ili ne su se ispričali tako da će priča na provjeru.

"Koliko je vaša stranka ovog mjeseca primila novca građana", bilo je pitanje za lidera SDP-a.

"Mnogo manje nego što svakog jutra napravi štete", odgovorio je Krivokapić.

Lidera GP URA pitali su: "Da li znate da je prelazna vlada neustavna i da li se zalažete za prelaznu vladu?"

"Ne zalažem se za nikakvu prelaunu vladu i nisam za nikakvu prelaznu vladu", kazao je Abazović.

Za predstavnika SNP-a je bilo i pitanje šta je moglo konkretnije da se napravi od tog novca, recimo vrtić...

"A to pitajte vlast što nije napravila do sad", kazao je Joković.

Lidera Demokrata Aleksu Bečića pitali su "možemo li sa vama da, kao građani, prisustvujemo sastancima građanske opozicije, zašto ignorišete građane". Pošto su ostali bez osgovora, neko je prokomentarisao: "On je voštana figura".

"Čuo sam da je bilo tu i neugodnih scena. Mi ćemo to izanalizirati pa ćemo vidjeti da li je motivacija bila stvarno demokratska. Ako je demokratski čin - protesta treba da bude, ako se radi o nekoj provokaciji sa nekim kuhinjama uticaja službi vlasti - konstatovaćemo to ako to dokažemo", kazao je Miodrag Lekić.

Ono što je već dokazano je da će iz građanske inicijative nastati građanski blok a jedan od inicijatora je profesor Đorđije Blažić.

"Narednih par dana dobićete onaj zvanični izvještaj našeg bloka o našem osnivanju i ciljevima i motivima", najavila je aktivistkinja Građanskog bloka Aleksandra Šofranac.

Motiva da se bave politikom do danas našli su brojni, kaže statistika - imamo skoro 60 registrovanih partija. Od njih je 19 parlamentarnih. Statistika, sve su prilike, kaže i još nešto - da je politika unosan biznis.

Пратите нас на

Коментари32

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније