Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

10. 11. 2017. 07:55   >>  07:55 27

GEGAJ PORUČIO

Željeznjak provocira

Demokratska partija socijalista oštro je osudila stav visokog funkcionera Jedinstvene Rusije Sergeja Željeznjaka da bi kosovski Srbi trebalo da blokiraju završetak procesa demarkacije granice sa Crnom Gorom.

Funkcioner DPS-a Nikola Gegaj kazao je da je izjava Željeznjaka provokacija za cijeli Balkan kojom se pokušavaju kreirati međunarodni odnosi.

"Željeznjakove izjave su nečuvene, arogantne, drske ali i upozorenje, ne samo za Crnu Goru, nego za cijeli Balkan. Čini mi se, ipak, da iza svega stoji vladajuća stranka u Ruskoj Federaciji. Preko ovakvih agresivnih i neumjesnih izjava očigledno žele da sve nas disciplinuju",  kazao je Gegaj za Pobjedu.

Željeznjak je u autorskom tekstu koji je objavio na sajtu Jedinstvene Rusije ocijenio da bi srpski poslanici u Skupštini Kosova, okupljeni u poslaničkom klubu "Srpska lista", trebalo da spriječe usvajanje sporazuma o granici Kosova i Crne Gore.

Gegaj smatra da su Željeznjakove izjave neprimjerene za jednog političara koji sjedi u parlamentu tako velike države.

"Nije prvi put, nego je već postalo praksa, da Željeznjak i slični šalju najrigidnije i najvulgarnije poruke. Oni su ostali i ostaće, na sreću progresivnih snaga, zarobljenici vremena kada na ovako neodgovoran način i manipulacijom medija pokušavaju kreirati međunarodnu scenu i odnose ", ocijenio je Gegaj.

Visoki funkcioner DPS-a je ponovio stav crnogorskih zvaničnika da je za Crnu Goru pitanje demarkacije granične linije sa Kosovom završeno.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније