Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

10. 11. 2017. 21:26 >> 21:05
9

DEMOKRATE SAOPŠTILE

"Povlačenje kandidature - krivično djelo"

Potpuno je jasno da je posljednji slučaj povlačenja kandidature kandidata za odbornika Demokrata na izbornoj listi u Tuzima, Simona Drešaja, krivično djelo, saopštili su iz Demokratske Crne Gore, optužujući DPS za "neviđene pritiske, ucjene, prijetnje i pokušaje korupcije".

"Jasno je da lice koje je povuklo kandidaturu neće priznati da je to učinilo usljed nedozvoljenih i inkriminisanih radnji, zbog straha ili iz razloga što je za takav čin dobilo novčanu ili drugu materijalnu nagradu. Da je u pitanju politička korupcija, dokazuje i pismo povlačenja kandidature prezentovano medijima. Naime, prepoznatljivi stil u pismu otkriva tvorca ove nečiste radnje, a naročito riječi „demagoške politike“ koji je DPS Organizovana kriminalna grupa prva inaugurisala i u kontinuitetu upotrebljava u saopštenjima protiv Demokrata. Dakle, veoma je prepoznatljiv rukopis izbornog štaba DPS-a i pečat OKG koji je stavljen na najnoviji slučaj, nakon što su prethodna dva pokušaja propala", saopštile su Demokrate. 

Oni navode kako imamo situaciju da kandidat za odbornika Demokrata, koji je prihvatio i  potpisao kandidaturu, koji je aktivno prisustvovao na svim sastancima, preko noći povuče kandidaturu i to saopštenjem za javnost pisanim u izbornom štabu DPS-a. 

"Ovakve scenarije DPS OKG priprema i realizuje svih prethodnih 27 godina u onim momentima kada ne može da političku konkurenciju oslabi na drugi način. U nedostatku političkih argumenata, nakon poražavajućih rezultata po kojima je Crna Gora upropašćena, uništena, zadužena i osiromašena, DPS OKG se služi starim metodama ucjena, prijetnji, straha i korupcije", tvrde Demokrate. 

Oni, kako navode, narednih dana očekuju da DPS "čitavu priču protiv Demokrata nadograđuje saopštenjima koja će pisati ovom kandidatu, a koja će on samo potpisivati i usmjeravati protiv Demokrata". 

"U tim saopštenjima naći će se sve ono što vi činite, a pokušavate pripisati drugima. Takvu intenciju potvrđuju i udarni naslovi pojedinih medija. Nego, lako je prepoznati vaše ishitrene i panične poteze. Ono što vam je preostalo jeste da pokušate da podvalama, konstrukcijama, izmišljotinama, koruptivnim radnjama, strahom i ucjenama zadržite vlast. Oni koji nemaju druge kvalitete i koji se boje smjene vlasti udaraju nečasno, neljudski i niskim startovima", zaključile su Demokrate.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније