Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

11. 11. 2017. 08:29 >> 07:59
10

BOGDANOVIĆ PORUČIO

Sva obećanja smo ispunili

Nosilac izborne liste Demokratske partije socijalista na lokalnim izborima na Cetinju i aktuelni gradonačelnik prijestonice Aleksandar Bogdanović kaže da je sve što je njegova partija obećala prije četiri godine ispunjeno.

Ističe da su na svakom koraku vidljivi projekti koji su realizovani i koji su život na Cetinju učinili boljim.


"Naročito smo ponosni na usvajanje Zakona o prijestonici, najvažnijem dokumentu u novijoj istoriji Cetinja, što je preduslov koji će našem gradu godišnje obezbijediti iz državnog budžeta podršku od 10 miliona. Taj zakon nijesu podržale mnoge političke partije, koje se samo deklarativno zalažu za interese grada i njegovih građana. Mi jesmo. Istrajali smo i usvojili ga dajući Cetinju dodatnu priliku za razvoj", kaže Bogdanović za Pobjedu.

Demokratska partija socijalista ima 19, od 33 mandata u Skupštini prijestonice, a prvi čovjek na njenoj izbornoj listi na predstojećim lokalnim izborima uvjeren je da će i nakon 26. novembra ta partija imati apsolutnu vlast u Prijestonici.

"O postizbornim koalicijama ne razmišljamo, jer smo uvjereni da će i ovog puta, vrednujući naš rad, građani Cetinja opet većinski podržati naš program", poručuje Bogdanović.

On kaže da je zadovoljan učinkom koji je ostvario sa svojim timom u mandatu na isteku."Pored ostalog, rekonstruisano je Britansko poslanstvo, Bolnica Danilo I, Dvorski trg i Njegoševa ulica. Valorizovana je Lipska pećina, izgrađen je novi ulaz u grad i nova solarna javna rasvjeta i gradska tržnica. Adaptirana je autobuska stanica, privodi se kraju izgradnja univerzitetskog kompleksa, a završena je rekonstrukcija Ruskog poslanstva u koje će se useliti Ministarstvo vanjskih poslova", navodi Bogdanović.

Ističe da je u proteklom periodu rekonstruisano više od 90 odsto gradskih ulica u kojima je izgrađeno preko 15 kilometara kanalizacione mreže.

"Obezbijeđeno je gotovo 10 miliona eura bespovratnih sredstava za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, gradnju sistema za prečišćavanje otpadnih voda i sanaciju nesanitarnog odlagališta Vrtijeljka. Sanacijom ponora, koja je u toku, rješavamo višedecenijski ekološki problem grada", naglašava Bogdanović. Kada je o putnoj infrastrukturi riječ, aktuelni gradonačelnik Cetinja kaže, da su rekonstruisani putevi prema Podgorici, Budvi i Njegušima.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније