Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

11. 11. 2017. 11:28   >>  13:41 10

REAGOVANJE

Đukanović vrši pritisak na Demokrate

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izjavama i nastupima vrši pritisak na kandidate za odbornike Demokratske Crne Gore, poručeno je iz te partije.

Đukanović je na sastanku sa članovima mjesnih odbora DPS-a u Tuzima kazao da u opoziciji ima falsifikatora biografija i da bi neki od njih htjeli da zavaraju i izbrišu neke stranice iz svoje političke biografije.

U reagovanju Demokrata navodi se da je Đukanović tom izjavom "pokazao politički kukavičluk".

„Pokušavajući da zaustavi zemljotres i stanje panike u svojim redovima, diktator je odlučio da autoritet stavi na raspolaganje i u službu spasavanja najtamnije organizacije u Crnoj Gori", kaže se u reagovanju.

Prema njihovim riječima, Đukanović pokušava da "ratnu i biografiju opere zamjenom teza, prosipanjem magle i bacanjem prašine u oči građanima Tuzi i Malesije".

"Dakle, u pitanju je klasična politička kukavica, koja svaki minut izgovori po jednu brutalnu laž, svojstvenu najvećim diktatorima na Balkanu", dodaje se u saopštenju.

Iz Demokratske Crne Gore su kazali da se ne može preskočiti ime Đukanovića i njegove partije kao kreatora i realizatora ratne stvarnosti tokom devedesetih godina.

"Sjetimo se ko je devedesetih godina u maskirnoj uniformi šetao ratnim frontovima - Milo ili Aleksa? Čiji je ratni drug Šešelj - Milov ili Aleksin, i ko je Šešelju čestitao slobodu? Ko je sjedio u Vrhovnom savjetu odbrane SRJ sa Miloševićem kada se formirao Sedmi bataljon? Ko je naredio akciju Orlov let?", naveli su iz te partije.

Oni su podsjetili Đukanovića da je 1997. godine Vojislav Šešelj dolazio na njegovu inauguraciju u sred Prijestonice Cetinje.

„Ako ga zanima gdje smo mi bili, da se i na to podsjetimo. U tom periodu Aleksa Bečić i rukovodstvo Demokrata su kao djeca pored televizijskih ekrana gledali Mila Đukanovića u maskirnoj uniformi ispred tenkova kako vodi „rat za mir““, kaže se u ragovanju Demokrata.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније