Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

11. 11. 2017. 12:12 >> 11:45
1

PEJOVIĆ U SKOPLJU

Region da se izbori za mjesto u EU

Nastavak regionalne saradnje, uspješnog korištenja Ipa fondova za sprovođenje ukupnih reformi i snaženje administrativnih kapaciteta za ispunjavanje obaveza iz procesa pristupanja su strategijski prioriteti Vlade Crne Gore, poručio je ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović na regionalnoj konvenciji o evropskoj integraciji Zapadnog Balkana, koja se danas održava Skoplju, a koju organizuje Evropski pokret u Crnoj Gori.

Pejović je, zajedno s ministrima država regiona zaduženim za evropske poslove, govorio na panelu posvećenom izgradnji kapaciteta i regionalnoj saradnji u procesu evropske integracije Zapadnog Balkana. Pored ministra Pejovića, na panelu su govorili i ministarka evropskih integracija Kosova Durata Hodža, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak i generalni sekretar Regionalnog savjeta za saradnju Goran Svilanović.

"Govoreći o važnosti stalnog unapređenja regionalne saradnje, ministar je ukazao na potrebu da Zapadni Balkan dinamičnije, složnije i uspješnije nastupa i izbori se za svoje mjesto unutar Evropske unije", saopšteno je iz Ministarstva EU integracija.

Naglasio je i potrebu da Berlinski proces otvorimo za fondove i projekte iz oblasti životne sredine i digitalnog društva.

Pejović je naglasio da se, kroz sprovođenje IPE i stalno unapređenje znanja i iskustva na tom polju, Crna Gora postepeno priprema za upravljanje instrumentima kohezijske politike i mnogo veća evropska sredstva koja će nam biti dostupna nakon pristupanja Uniji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније