Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ Pobjeda ]

12. 11. 2017. 07:54 >> 07:26
23

ANALITIČARI OCIJENILI

Od Lavrova ne očekivati priznanje

Američki analitičar Danijel Server izjavio da šef ruske diplomatije Sergej Lavrov koji je rekao da proces koji se vodi protiv lidera DF-a Andrije Mandića i Milana Kneževića ima karakter "političke narudžbine", ne govori istinu.

“Prsti Moskve su svuda po ovom slučaju i u drugim akcijama koje su preuzeli kako Crna Gora ne bi ušla u NATO. U stvari, ko više vjeruje njegovim rječima”, zapitao se Server za Pobjedu.

Za političkog analitičara Dušana Janjića reakcija Lavrova je očekivana.

“Moskva neće i ne bi bilo pametno da prizna svoju direktnu umiješanost. Ne iznenađuje što Lavrov to demantuje, jer da je nekim slučajem priznao, to bi imalo nesagledivo loše posljedice i po ugled Rusije i to ne samo opšti nego i institucionalno”, kazao je Janjić.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov saopštio je da proces koji se vodi protiv lidera DF-a Andrije Mandića i Milana Kneževića ima karakter „političke narudžbine“, čiji je cilj diskreditacija opozicione energije u zemlji, kao i da se podrije povjerenje Crnogoraca prema Rusiji.

Lavrov je to, kako su saopštili iz DF-a, kazao u ruskoj Dumi odgovarajući na pitanje predsjedniku partije „Rodina“ Alekseju Žuravljovu
Rusija odobrila politički azil Nikiću Državljanin Crne Gore Ananije Nikić koji je osumnjičen za pokušaj državnog udara 16. oktobra prošle godine, dobio je politički azil u Rusiji, objavio je juče Interfaks pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

Komentarišući slučaj Ananija Nikića, Janjić kaže da je jasno da Moskva ne želi da se Nikić suoči sa crnogorskim istražiteljima, jer bi mogao otkriti šta je sve pripremano za 16. oktobar kako bi nasilno preuzeli vlast i zauzeli Skupštinu.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније