Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio P.R.

12. 11. 2017. 18:11   >>  17:40 5

OO DEMOKRATA KOTOR

"Prekinuli smo partijsko zapošljavanje"

U Kotoru od formiranja nove uprave je prekinuta praksa partijskog zapošljavanja, broj od 75 novozaposlenih je kompletna laž od koje je jedino veća ona da su svi novozaposleni članovi Demokrata, saopštio je Opštinski odbor Demokrata Kotor.

Podsjetimo, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Kotor, Tea Brajak tvrdi da je rezultat rada vlasti u Kotoru u prethodnih osam mjeseci 75 novozaposlenih sestrića, kumova, bratanića i partijskih prvaka Demokrata u Opštini Kotor, javnim preduzećima i organima lokalne samouprave čiji je osnivač Opština.

"Kotorski ogranak DPS-a, zauzet unutarpartijskom borbom frakcija, nastavlja da izbacuje i potpisuje saopštenja koja mu servira centrala. Tako, ovoga puta odbornica Brajak potpisuje saopštenje koje nije pisala, jer da jeste barem bi se u svom gradu raspitala i lako uvjerila da tekst iza kojeg je stala obiluje neistinama.

Demokrate navode da se autor saopštenja lako prepoznaje.

"To je isti onaj koji svakodnevno u strahu od Demokrata fabrikuje laži i podmetačine. I ovoga puta nastavlja isto, svugdje oko sebe vidi Demokrate, pa i tamo gdje ih nema. Sve ovo i ne čudi kada znaju da mu se i na narednim lokalnim izborima sprema ista sudbina koju su doživjeli u Kotoru", navode u saopštenju.

Demokrate ukazuju na neistine koje se, kako navode, pokušavaju podmetnuti.

"U Kotoru od formiranja nove uprave je prekinuta praksa partijskog zapošljavanja, broj od 75 novozaposlenih je kompletna laž od koje je jedino veća ona da su svi novozaposleni članovi Demokrata. Shvatamo da partija koja je utemeljena u aferi Snimak ne može da shvati da na konkursu nije bitna partijska knjižica, mada ne shvatamo kako se još nijesu osvjestili da njihova pravila i metodi više ne važe u Kotoru. Dovodili ste kadrove iz cijele Crne Gore, ali po visokoj cijeni opštinskog stana koji je svako od njih dobio. Danas ljudi koji rade u lokalnoj upravi, bez obzira odakle su, rade samo za platu, bez stanova i sličnih privilegija. Crtanja mjesta po sistematizacijama je bio vaš metod i vaš način rada koji je prekinut izborom novog predsjednika. Vjerovatno je tu i motiv zbog kojeg je odbornica Brajak pristala da potpiše ovo saopštenje", dodaju u saopštenju.

Demokrate podsjećaju da je vlast u Kotoru koalicija više političkih subjekata i da Demokrate nemaju predstavnike u upravnim odborima.

"Podsjećamo javnost da je SO Kotor donijela odluku o sporazumnom raskidu radnog odnosa sa zaposlenima u Opštini, da se radi na racionalizaciji kadra, da su konkursi za ona mjesta koja su potrebna otvoreni za najbolje kandidate bez obzira na partijsku pripadnost i da je naše opredjeljenje stvaranje efikasne uprave.  Na kraju, da obavjestimo DPS frakcije u Kotoru da nemaju potrebe da brinu o tome da li će ova vlast 'izgurati' mandat do kraja. Hoćemo, ovaj i još narednih, a vi ćete imati decenije pred vama da vježbate pisanje saopštenja, jer je tužno kad vam ih ovako šalju na potpis", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније