Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

13. 11. 2017. 18:28   >>  17:56 2

"GRČEVITO BRANE POZICIJE"

Divanović: Strah od izbora u Budvi

Znaju odlično i Demokrate i ostali koji čine vlast u Budvi da je građanima odavno jasno sa kim imaju posla i da bi smjena predsjednika Skupštine opštine Đorđija Vujovića značila i njihov definitivan kraj na lokalnim funkcijama, zato tako grčevito brane pozicije, mada iskreno ne vjeruju ni Vujoviću ni samima sebi, saopštio je Nikola Divanović iz službe za informisanje Demokratske partije socijalista (DPS).

"Šta je zajedničko opstrukciji inicijative za glasanje o povjerenju predsjedniku SO Budva i kuknjavi u susret lokalnim izborima u novembru? Strah! Opravdani strah da se “nebeskoj braći“ na terenu u Cetinju, Mojkovcu, Petnjici i u Tuzima ne pošalje poruka da je lavina krenula. Šta ima prirodnije nego da “sinod“ predsjednika Skupštine Opštine Budva, odlučuje umjesto anesteziranog budvanskog Parlamenta? Situacija u kojoj Kolegijum predsjednika Skupštine Opštine Budva, kao konsultativno i neformalno tijelo, odbija inicijativu  za smjenu g-dina Vujovića, osim što predstavlja pravni nonsens, karikaturalno ilustruje jeftin politikantski trik, da se po svaku cijenu preživi još nekoliko sedmica", saopštio je Divanović..

On je naveo da vladajuće partije u Budvi takođe znaju i da bi i najmanja turbulencija predstavljala snažan udarac svim tim partijama koje održavaju Vujovića na funkciji predsjednika SO Budva pred lokalne izbore u četiri opštine, zakazane za 26. novembar.

"Jedino na što se pozivaju, u nedostatku bilo kakvih konkretnih programa, upravo je vršenje vlasti u Budvi, Kotoru i Herceg Novom, pa bi im bilo kakva smjena u te tri opštine predstavljala prepreku koju ne mogu da objasne ni sami sebi, a kamoli građanima. Sada je već jasno da će Demokrate i DF, preko Vujovićevog takozvanog Kolegijuma, odlagati inicijativu za Vujovićevu smjenu najmanje do poslije 26. novembra, u nadi da će u međuvremenu izmisliti novi razlog za dalje odlaganje inicijative", naveo je Divanović.

On je kazao da je vlast u Budvi za nepunih godinu dana uspjela samo da pozapošljavaju sve svoje partijske kadrove i familije i da se posvađaju međusobno.

"Ostalo ih suštinski i ne zanima, osim da se održe na vlasti što duže, isključivo zbog svojih ličnih interesa. Dakle, lavina je krenula, a balon, prepun helijumsko-populističkih izgovora je pred pucanjem. Tu im ne mogu pomoći ni svi tehnolozi iz diplomatskog kora kojima se ovih dana plačljivo obraćaju za pomoć", zaključio je Divanović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније