Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

15. 11. 2017. 23:15 >> 22:43

DEMOKRATE ISTIČU

Petnjici nedostaje klub za stare

Veliki broj staračkih domaćinstava, je jedan od najizraženijih problema u Petnjici, ocijenile su Demokrate.

"Pored otežanih uslova života, izostanka brige i njege, kao i drugih vrsta podrške države i lokalne samouprave, nedostaje i klub za stara lica. Sa druge strane, nijesu samo problem stara lica, jer je slična situacija i kada je u pitanju omladina. U tom segmentu nedostaju prije svega institucionalne pretpostavke za vođenje omladinske politike. DPS vlast je dakle, pokazala izuzetnu nebrigu i nezainteresovanost kako za starčku populaciju, tako i za mlade Petnjičanke i Petnjičane. U fokusu njihove pažnje su očito samo lični interesi i interesi njihove djece, porodice i prijatelja", saopštila je kandidatkinja za odbornicu Demokrata u Petnjici, Elma Cikotić.

Ona je navela da su Demokrate odlučne da to stanje promjene što je precizirano i njihovim programom za Petnjicu.

"Stvorićemo institucionalne pretpostavke i materijalne uslove za angažovanje geronto-domaćica. To su osobe koje su stekle vještine pružanja pomoći starim ljudima i koj realizuju aktivnosti pomoći u kući. Dakle u pitanju je pomoć u obezbjeđivanju lične higijene, pomoć u održavanju higijene kuće, zagrijavanju prostorija, kao i pomoć u zadovoljavanju socijalnih, kulturno-zabavnih i drugih potreba", kazala je Cikotić.

Saopštila je da Demokrate planiraju izgradnju kluba za stara lica kao i osmišljavanje kulturnih sadržaja kluba.

"Kada je u pitanju briga o mladima, opština mora pružiti podršku osnivanju omladinskog centra. U njemu će se promovisati učešće mladih u procesima odlučivanja, kreirati poslovne ideje i podsticajne šeme za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih uz korišćenje donatorskih sredstava, te planirati razne omladinske, kulturne i sportske manifestacije", navela je Cikotić.

Ona je kazala da superiornost programa Demokrata, njihove ideje i vizije, stručni, sposobni i pošteni kadrovi koji će da rade za platu i ni centa mimo plate, smetnja su samo Demokratskoj Partiji Socijalista.

"Oni nemaju šta više da ponude građanima, a da već nijesu imali priliku to da realizuju. Ništa nijesu ispunili, od onoga što su obećali. I ko je taj domaćin koji će povjerovati u obećanja deset dana pred izbore. DPS-u u Petnjici više niko ne vjeruje, otuda strah i panični napadi na Demokrate. Ali ti napadi nijesu utemeljeni u političkim ili bilo kojim argumentima, već u izmišljotinama najniže vrste. Znaju Petnjičani ko je bio ratni komadant, pod čijom palicom su vršeni progoni i granatiranja i ko je žario i palio ratištima, kada je Aleksa Bečić još bio u osnovnoj školi. I danas oni koji su u Šešeljovom zagrljaju jurišali ratištima širom bivše SFRJ napadaju mlade, čiste i ničim ukaljane Demokrate, koje svijetla obraza gledaju u oči svim građanima Petnjice i Crne Gore. Zato pozivam moje Petnjičanke i Petnjičane da svi složno zaokruže broj 6, izbornu listu Demokratskue Crne Gore koju predvodi naš dr Albin Ćeman", navela je Cikotić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније