Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

15. 11. 2017. 15:56 >> 15:24

VUJANOVIĆ SAOPŠTIO

Za Štajnmajera CG dobar primjer

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović koji učestvuje na godišnjoj konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama sastao se danas u Bonu sa Predsjednikom Njemačke Frankom Valterom Štajnmajerom.

"Imao sam veoma otvoren dug konstruktivan i srdačan sastanak sa predsjednikom Njemačke Frankom Valterom Štajnmajerom gdje sam bio u prilici da iskažem poštovanje Njemačkoj za podršku ulaska Crne Gore u NATO i uvjerenje koje saopštavamo svim članicama NATO-a da će Crna Gora biti pouzdan član NATO-a i partner svim državama NATO-a. Da iskažemo uvjerenje da će se ubrzati proces Evropskih integracija Crne Gore i očekivanje od Njemačke da ima takvo raspoloženje jer Crna Gora je zavrijedila onim što čini da ima ubrzani proces pristupanja EU. I da iskažem poštovanje za vrlo sadržajne i intezivne diplomatske i ukupne odnose Crne Gore i Savezne Republike Njemačke", kazao je Vujanović.

Crnogorski predsjednik je naveo da se Štajnmajer interesovao o regionalnim prilikama i u tom smislu je Crnu Goru doživio kao dobar primjer.

"Iskazao poštovanje da Crna Gora nema otvorenih pitanja sa svojim susjedima i da ima poziciju vrlo pouzdane države regiona. Interesovao se za ono što je realnost našeg regiona i saopštio odnos državne politike Njemačke da region bude stabilan i da bude u funkciji saradnje svih država regiona. Bilo je zaista zadovoljstvo uvjeriti se u naklonost Njemačke u dalji razvoj naših bilateralnih odnosa i u tom smislu smatram da je moj boravak ovdje u Bonu na Klimatskoj konferenciji kroz ovaj sastanak dobio posebnu vrijednost i značaj", izjavio je Vujanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније