Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

16. 11. 2017. 10:48 >> 10:17

ĐURAŠKOVIĆ OBEĆAO

Cetinje da turistički oživi

Nosilac liste SDP - Da živi Cetinje, na predstojećim lokalnim izborima u tom gradu, Nikola Đurašković, saopštio je da će njegova partija konkretnim mjerama i objedinjenom turističkom ponudom stvoriti uslove da Cetinje turistički oživi i bude prepoznato kao atraktivna i konkurentna turistička destinacija.

 

On je ocijenio da kulturno-istorijski potencijal i prirodne ljepote Prijestonice daju priliku za razvoj turizma i unapređenje postojeće turističke ponude.

"SDP će tu priliku i iskoristiti poslije niza propuštenih prilika da dosadašnja vlast učini nešto na tom planu. Plan SDP za realizaciju ovog plana podrazumijeva kreiranje jedinstvene turističke promocije Cetinja u saradnji sa svim turističkim subjektima koji posluju na teritoriji Prijestonice. Cetinje će biti predstavljeno na originalan i cjelovit način, uz punu participaciju kulturnih institucija, nacionalnih parkova i svih subjekata od značaja za turistički razvoj. Ne treba izgubiti iz vida da Cetinje ima globalno prepoznate relikvije za koje ne postoji organizovana jedinstvena turistička ponuda. SDP će to ispraviti", rekao je Đurašković.

Obećao je da će biti urađena turistička i saobraćajna signalizacija na cijelom gradskom području kako bi turisti imali jasne informacije o svim turističkim lokalitetima na Cetinju.

"Ulaganjem u Rijeku Crnojevića i Njeguše biće podstaknuta kvalitetnija turistička valorizacija ovih područja. Uz uspostavljanje čuvarske službe na Rijeci Crnojevića sprovešće se sve aktivnosti vezane za poribljavanje njenog izvorišta. SDP će formiranjem Garantnog Fonda Prijestonice stvoriti uslove i za razvoj turizma i poljoprivrede na Cetinju jer će Garantni fond prioritetno podržavati projekte iz ove dvije oblasti. Ovim ćemo značajno povećati finansijsku podršku oblastima koje najbrže mogu da obezbijede rzvoj i veliki broj novih radnih mjesta. Sredstvima Garantnog fonda ćemo stvoriti uslove da naši vrijedni domaćini imaju mogućnost da budu kreditno podržani kako bi unaprijedili svoja porodična gazdinstva. Takođe Prijestonica će im obezbijediti odgovarajuće garancije i hipoteke, ali i pružiti kompletnu podršku u izradi biznis planova i prateće dokumentacije", rekao je on

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније