Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

16. 11. 2017. 18:44 >> 18:13
10

ODGOVOR DEMOKRATA

"Razumnom ne treba tumač spota"

Svakom razumnom, dobronamjernom i iole razboritom čovjeku tumača za predizborni spot Demokrata, najgledaniji u ovoj kampanji, ne treba, saopštili su iz te partije reagujući na današnje saopštenje LGBT Foruma Progres.

Predsjednica Foruma Progres i feministkinja Bojana Jokić osudila je "homofobiju, mizoginiju i seksizam koji su sveprisutni u medijskoj kampanji Demokratske Crne Gore".

Demokrate, pak, tvrde da je u jednom od spornih spotova, u 64 sekunde stala "kompletna strategija DPS-a protiv Demokrata". 

"Sve što čujete, svaka replika između naših mladih glumaca, riječi su DPS-a koje su oni upotrebljavali u još negativnijem kontekstu protiv Demokratske Crne Gore i njenih najviših funckionera, na čelu sa predsjednikom, pa se niko ne javi da osudi najmonstruozniju kampanju koja se vodi protiv predstavnika i funkcionera Demokrata. Na taj način razbijena je kompletna koncepcija ove monstrouzne kriminalne organizacije, koja već duži vremenski period ne bira sredstva da zaustavi naš rast, a time i svoj krah", poručile su Demokrate navodeći da su dokaz za to dvije stranice na Fejsbuku koje su, kako navode, otvorile i uređuju osobe iz kabineta Duška Markovića.

Što se tiče Bečićevih izjava iz domaćinstava, Demokrate navode da Jokić ne razumije i ne pravi razliku između dvije video forme i pojašnjavaju da "spontana video izjava i spot nikako nisu isto".

"Sa druge strane, nije naše da raspoređujemo ljude po kući naših domaćina, koji su nas ljubazno ugostili i kojima je bila čast da se spontana izjava predsjednika snimi baš u tom trenutnku u njihovom domu, niti je na nama da im uređujemo porodične odnose i vršimo podjelu poslova u njihovom domu. To niti možemo, niti bi bilo vaspitano", objašnjavaju Demokrate.

Iz te partije naglašavaju da, ne samo da se suštinski zalažu i iskreno bore za svaki vid ravnopravnosti, pa samim tim i rodne - nego su, kako kažu, i jedini politički subjekt koji je na drugom mjestu na poslaničkoj listi, za predstavnicu imao ženu (Zdenku Popović) koja je i potpredsjednica stranke. 

Navode i da su jedini parlamentarni politički subjekt koji na predstojećim lokalnim izborima za nosioca liste imaju ženu - Ivanu Vujović na izborima u Prijestonici, da se na izbornim listama u Tuzima i Mojkovcu na drugom mjestu nalazi žena, a da u Petnjici na izbornoj listi imaju 40 odsto žena. 

Nabrajaju dalje da su žene zastupljene i u njihovom Klubu poslanika, a veliki broj njih čine dio odborničkih klubova (u Skupštini Glavnog grada postignut je i paritet),  Glavnog odbora, Predsjedništva i Savjeta Demokrata. Tu su i predsjednice opštinskih odbora i odbora Mladih demokrata. 

"I sve ovo prvi put sad ističemo, kad su nas već povukli za jezik, jer smatramo da to nije i ne smije biti nešto što ćemo koristiti u markentiške svrhe, već što bi trebalo da bude normalnost i zakonomjernost u našem društvu. No, pošto još, nažalost, nije, ne bi bilo na odmet da je i gospođa Jokić, na primjer, jednu takvu činjenicu primijetila i ukazala na put koji bi trebalo da slijede i drugi", zaključili su iz Demokratske Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније