Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: M.L.B. [ Mina ]

17. 11. 2017. 12:51   >>  12:20 1

PŠČEL PORUČIO

NATO nema tajni plan za Balkan

Region se kreće u pravom smjeru budući da sve zemlje žele da postanu članice Evropske unije, rekao je zvaničnik NATO-a za Rusiju i Zapadni Balkan iz odjeljenja za javnu diplomatiju Robert Pščel.

On je naveo da NATO ne preferira neku zemlju na račun drugih, ocjenivši da bi evropske integracije trebalo da donesu korist svima.

Prema njegovim riječima, veoma je važno šta se dešava na Zapadnom Balkanu po pitanju bezbjednosti i evropskih integracija, jer se ne može zamisliti da region bude izvan glavnih tokova.

"EU je željeni cilj svih u regionu, NATO samo za neke, ali opet niko nije isključen. Mi zelimo da svi imaju koristi od toga", rekao je Pscel i podsjetio da ta organizacija vodi politiku "otvorenih vrata" koju je potvrdila Crna Gora kada je postala njena članica.

On je istakao da NATO ima pozitivnu agendu za Zapadni Balkan i da nema "tajnih planova i tajno skovanih ideja", prenosi Tanjug.

Kako kaže, NATO želi da pojača svoje angažovanje iz više razloga, prije svega zbog bezbjednosti u regionu što je vitalni interes, ali je istakao i da se poštuje politika svake zemlje u regionu i da je to nešto što se podrazumijeva.

On je ponovio da KFOR ostaje kao neko ko je najvažniji u obezbjeđivanju sigurnosti i bezbjednosti na Kosovu i u zaštiti manastira.

Pščel ističe da treba riješiti problem dezinformisanja koje preovladava gotovo svuda, navodeći da to nije problem samo EU, NATO ili pojedinačnih zemalja.

"To izaziva nepovjerenje ili utiče na dobrosusjedske odnose, pa je jako važno provjeravati izvore", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније