Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: M.L.B. [ PR Centar ]

17. 11. 2017. 13:40 >> 13:09
4

VASILIJE MILIČKOVIĆ

Uslovno prihvatio predsjedničku kandidaturu

Privrednik Vasilije Miličković uslovno je, kako je saopštio, prihvatio inicijativu da bude kandidat na predsjedničkim izborima, poručujući liderima opozicionih stranaka da se dogovore i stanu iza jedne nestranačke ličnosti, jer je to najsigurnija dobitna kombinacija.

On je na pres konferenciji pojasnio da je uslovno prihvatio inicijativu za kandidaturu na predsjedničkim izborima Grupe građana Građanska akcija, jer smatra da „izlaz iz ovog kolapsnog stanja može iznijeti isključivo opoziciona i intelektualna misao u Crnoj Gori".

Prema riječima Miličkovića, „partitokratski“ sistem vladanja u Crnoj Gori je „kap koja je prelila čašu“ za njegovu odluku, jer isti, kako je ocijenio, poprima „sve obrise malignog tumora koji prijeti biološkom opstanku građana i države Crne Gore“.

„Iz ovih razloga zahtijevam da sve stranke, a naglasak stavljam na one koje se deklarišu da su opozicione, da u roku odmah, pokrenu pismenu inicijativu prema Skupštini za izmjene i dopune seta izbornih zakona i usklade ih sa članom 45 Ustava Crne Gore. Građani bi tako ubuduće glasali otvorene liste, čime bi lideri stranaka jasno dali do znanja da su spremni razvlastiti sebe od ničim zaslužene moći“, istakao je Miličković.

Prema njegovim riječima, taj potez lidera opozicionih stranaka, uz, kako je naveo, obavezno vraćanje instituta „konkurs“ za sva radna mjesta u javnom sektoru, „bio bi onaj „mali ključić“ koji otvara „lisice“ stavljene na ruke građana Crne Gore, što je prvi znak ukidanja robovlasničkog sistema vladanja“.

Miličković je rekao da je to njegov imperativni zahtjev koji ne trpi odlaganje, jer, kako je naveo, Odbor za zakonodavstvo ovih dana radi pod nadzorom OSCE/ODIHR.

„Lidere opozicionih stranaka najljubaznije molim da krajnje ozbiljno i odgovorno shvate moje posljednje upozorenje. Sjednite za sto i stanite iza jedne nestranačke ličnosti, jer je to najsigurnija dobitna kombinacija koja će probuditi i apstinente, dosegnuti do cifre 200 hiljada glasova podrške, koju brojku DPS-ov kandidat uz sve krađe ovoga svijeta, ne može dostići“, istakao je Miličković.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније