Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: M.L.B.

17. 11. 2017. 14:20 >> 13:49

AGOVIĆ PORUČILA

"Tuzi biser za razvoj turizma"

Iako je u fokusu države razvoj turizma u južnom i sjevernom dijelu Crne Gore, Socijaldemokrate smatraju da se veliki potencijal za proširenje turističke ponude nalazi i u centralnom dijelu Crne Gore, a naročito u Tuzima, poručila je funkcionerka SD Aida Agović.

“Kao mjesto koja se nalazi u neposrednoj blizini granice sa Albanijom, kuda prolazi međunarodni put, s pravom možemo reći da su Tuzi pravi biser za razvoj turizma. S obzirom na specifičnosti turističke ponude u Tuzima, akcenat ćemo staviti na sljedećem”, kaže Agović kandidatkinja na odborničkoj listi “Socijaldemokrate - Ivan Brajović - Dosljedno za Tuzi”.

Kaže da su Tuzi pogodno tlo za proizvodnju poljoprivrednih dobara, pa je neophodno uvezati poljoprivredu sa turizmom, kao dvije najperspektivnije privredne grane našeg kraja.

“Stimulativnim mjerama podstaći ćemo osnivanje porodičnog biznisa. Insistiraćemo na definisanju podsticajnih mjera za proizvodnju tradicionalnih domaćih proizvoda, poput soka od divljeg nara i slično, kao i na boljoj promociji proizvođača i njihovom uvezivanju sa ugostiteljskim sektorom”, kaže Agović.

Navodi i da veliki broj pećina koje se nalaze na teritoriji Tuzi, sigurno može privući speleologe iz različitih krajeva Evrope i svijeta, ali i ljubitelje ekstremnih sportova, od čega se može napraviti svojevrstan turistički brend.

“Osim toga, ljepote Skadarskog jezera i kompletna, veoma atraktivna, turistička ponuda koju ono nudi, takođe pozicioniraju Tuzi kao potencijalno veoma ozbiljan turistički centar Crne Gore”, kazala je Agović.

Navodi da su turistički resursi Tuzi ogromni, ali nedovoljno valorizovani u proteklom periodu.

“Zaokruživanjem broja 3 na predstojećim izborima, izabraćete mlade ljude pune energije, dosljedne u želji i volji da te resurse konačno iskoriste na pravi način, za opšte dobro svih stanovnika Tuzi!”, zaokružila je Agović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније