Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

17. 11. 2017. 18:23   >>  17:51 7

RADUNOVIĆ NAKON PRESUDE

Sada jasno zašto želimo smjenu Stankovića

Nakon što je Apelacioni sud potvrdio oslobađajuću presudu visokim funkcionerima Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću i Slavenu Radunoviću, koje je Tužilaštvo teretilo za pokušaj nasilne promjene državnog uređenja tokom protesta 2015, Radunović je kazao da je sada jasno zašto su pokrenuli inicijativu za smjenu vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića.

"Od početka smo govorili da je riječ o montiranom procesu koji imao za cilj da skrene pažnju sa krvničkog odosa SAJ-a i policije prema građanima tokom protesta 24. oktobra 2015. Još uvijek nijesu otkriveni nalogodavci, ali ni počinioci najvećeg broja nedjela", naveo je Radunović na konferenciji za novinare.

Istakao je da je to oslobađajuća presuda i za sve učesnike protesta okončanih nasiljem na ulicama Podgorice.

"Ovom odlukom nijesmo oslobođeni samo mi nego i svi građani koji su učestvovali na najvećem skupu koji je organizovala neka politička organizacija u Crnoj Gori. Ovim su oslobođeni svi naši saborci koji su satanizovani u medijima", kazao je Radunović.

On je kazao da je to prvi od tri pokušaja režima da kriminalizuje DF, "koji je imao indicija da bude lakše namontiran od ostalih".

"U drugom postupku postoji neki Edi, a u trećem koji je prije neki dan pokrenut protiv Nebojše Medojevića nema ništa. Pored ova tri postoji i jopš jedan koji mi nazivamo finansijski udar na Front", istakao je Radunović.

On je ocijenio da cilj da se umanji snaga DF-a.

"Ovo što se dešava nama ne dešava se nikom u Evropi. Nakon pravosnažno dokazanog pokušaja Tužilaštva da se stavi u funkciju DPS-a valjda je svima jasno zašto smo pokrenuli inicijativu za smjenu vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića. Toliko nije bilo dokaza da čak ni ovakvo pravosuđe nije moglo da presudi drugačije", poručio je Radunović.

Predsjednik DNP Milan Knežević imao je poruku za kolege iz ostatka opozicije.

"Ako današnja odluka Apelacionog vijeća nije dovoljan razlog da se kolege iz opozicije preispitaju u vezi sa radom Vrhovnog državnog tužioca i Glavnog specijalnog tužioca onda ne znam šta bi još trebalo da se dogodi da uđemo u normalizaciju demokratskih prilika", rekao je Knežević.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније