Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina; Objavio: I. P. ]

18. 11. 2017. 08:01   >>  08:28 27

ĐUKANOVIĆ SMATRA

Opozicija bi poništila dostignuća Crne Gore

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović ocijenio je da još postoji opasnost da se ugrozi državni subjektivitet, evropski i evroatlantski put Crne Gore.


"Te opasnosti generiše zaostalost i podijeljenost crnogorskog društva. Podjele u crnogorskom društvu nijesu vezane za referendum, već su istorijski dublje. One se ostraste kad se nađemo pred važnim pitanjima. Tako su se ostrastile kada je Crna Gora obnovila nezavisnost, ušla u NATO ili priznala Kosovo", kazao je Đukanović Televiziji Boin iz Tuzi.

Ipak, kako je rekao, misli da je Crna Gora na dobrom putu. 

"Temelj svega je sačuvani mir 90-ih godina”, dodao je Đukanović.

On smatra da pojedine grupacije iz sebičnih razloga žele da zaustave crnogorski put.

"Moramo biti oprezni na ove primitivne ideje. A to ćemo moći učiniti time što se ekonomski razvijamo", istakao je Đukanović.

On je ocijenio da bi sva dostignuća Crne Gore, ukoliko bi opozicija došla na vlast, bila poništena.

"Ako vam parlamentarne partije u Crnoj Gori poručuju da će, ako one dođu na vlast, poništiti odluku o pristupanju Crne Gore NATO-u, odluku o priznaju Kosova, ili preispitati crnogorsku nezavisnost, jasno nam je da je retrogadna politika još prisutna na crnogorskoj političkoj sceni. To sve nas dodatno stimuliše da odbranimo tekovine Crne Gore", poručuje Đukanović.

Lider DPS kazao je i motivi da donese odluku da prizna nezavisnost Kosova nijesu bili politički: "Naše priznanje Kosova nije bilo nepromišljeno, ni dnevno-političko".

Govoreći o demarkaciji granice Crne Gore i Kosova, Đukanović kaže da je Kosovo na potezu.

"Na njima je da iznađu rješenje. Adresa za rješavanje toga problema je u Prištini. Čekamo da oni povuku poteze. Nećemo ništa činiti da im otežamo to", saopštio je Đukanović.

On je rekao da su građani Malesije zaslužili opštinu, i dodao da je uvjeren da je to uspješna priča koja će biti realizovana na jesen sljedeće godine.

"Mislim da su građani Malesije dobro promislili i da su ubijeđeni da imaju i ekonomsku i finansijsku potporu i ljudskog kapaciteta da mogu upravljati tom opštinom. Zakon je donešen i on se mora primijeniti", dodaje Đukanović.

Prema njegovim riječima, jedino ko može dovesti u pitanje funkcionisanje zakona je Skupština. 

"Za ovaj zakon nema nikakve potrebe da se dovodi u pitanje. Uvjeren sam da će samostalna opština Tuzi biti uspješna priča”, smatra Đukanović.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније