Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

18. 11. 2017. 12:10 >> 11:39
13

ODGOVOR ADŽIĆA

Vlastodršci DPS-a spremni na sve

Vlastodršci iz DPS-a su na sve spremni, samo da sačuvaju vlast, misleći da je moguće gumicom izbrisati vlastitu prljavu prošlost, saopštio je član Predsjedništva SDP-a, Novak Adžić.

Reagujući na saopštenje DPS-a, iz kojeg su juče istakli da je Adžić "ostrašćeni političar, a ne istoričar", Adžić navodi da brisanje prljave prošlosti nije moguće.

"Istina boli, znamo, vladodršce iz DPS, jer su se oni, u svojoj političkoj i ideološkoj prevrtljivosti, izbugili toliko da sa stanovišta dosljednosti barjak pred njima mogu nositi noćne dame iz blještave svjetlosti Amsterdama", rekao je Adžić.

Navodi da su iz DPS-a na sve spremni.

"Kako stvari stoje, propagandne jurišlije DPS-a, partije koja je bila politički i ratni sabrat trebinjskog Božidara Vučurovića, najpoznatijeg kamiondžije među političarima i predsjednicima opština, i s kojim je zajedno rušila, u stilu ravnom Neronu, Duborovnik, očekujemo i to da proglase, falsifikujući svoju i tuđu prošlost, recimo, svog lidera g. Mila Đukanovića, da je on nekada, a ne Vladimir Dedijer, bio član i čelnik čuvenog Raselovog suda. U njihovom opsjenarstvu, očekujemo da oglase i to da gordi zorlija i lider DPS nije bio nekada na Gazimestanu da frenetično aplaudira Slobodanu Miloševiću! Na sve su spremni i svakojakim podmetanjima i obmanama se služi vođstvo DPS-a i njegovi udbaški aparatčici i brojne informativne i druge tajne i javne, crne i ružičaste, službe i mediji", saopštio je Adžić.

Podsjeća DPS da ih "vlastita prošlost u svemu demantuje".

"O ratnoj ulozi lidera DPS-a najbolje svjedoči TV emisija na HRT-u 'Nedjeljom u 2', od 13. marta 2005. godine, kada je urednik i voditelj te emisije Aleksandar Stanković, jasno i precizno dočarao i objasnio ratnohuškačku i ratnu ulogu tokom devedesetih, političku i drugu odgovornost šefa i vlasnika DPS g. Mila Đukanovića i njegove partije, u agresiji na Hrvatsku i zarad imperijalnog ostvarenja projekta Velike Srbije. Nijesu granice Velike Srbije, za koju se nekad zalagao lider DPS, bile na Neretvi, nego su te međe bile, po nacionalnoj i ideološkoj kartografiji, kojoj je služio onda, mnogo, geografski, šire postavljene. Maltene na relaciji Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, kako je to definisao i nekadašnji Đukanovićev faktički koalicioni partner Vojislav Šešelj, koji je, inače, bio jedan od glavnih i počasnih gostiju (sjedio je u prvom redu) na njegovoj inauguraciji 1998. godine u Vladinom domu na Cetinju", rekao je Adžić.

Popdsjeća tako Adžić da je "šef DPS, vjeran Miloševiću i Velikoj Srbiji, činio kanonade, u svoje vrijeme, prema predsjedniku SIV-a SFRJ Anti Markoviću i hrvatskom predstavniku u Predsjedništvu ondašnje države Stjepanu Mesiću, opirući se, zajedno sa Brankom Kostićem i drugima, da S. Mesić bude na čelu Predsjedništva SFRJ".

"U režimskoj 'Pobjedi', broj 9189, od 3. jula 1991. godine ('Mesić nije moj predsjednik', str.7), Milo Đukanović, predsjednik Vlade RCG je na zasijedanju Skupštine CG, poručio da će se svestrano zalagati da jedinice Miloševićeve JNA 'stanu na granicu onog dijela zemlje koji i dalje hoće zajedničku domovinu i koji tu armiju doživljavaju kao dio svog bića'. Da ne bilo zabune, Đukanović je mislio da JNA stane na granice tzv. 'SAO Krajine' u Hrvatskoj, a ta granica mnogo je u nacionalnoj geografiji šira nego ona zamišljena na Neretvi. Opet lider DPS g. Milo Đukanović zborio je i djelao tako da uvijek napadne, kao ratno-huškač, crnogorske opozicione mirotvorne snage, koji će se opredijeliti za nezavisnu Crnu Goru, za razliku od njega i njegove partije", rekao je Adžić.

Ne zaboravimo, kaže Adžić, da je "višestruki premijer RCG ne samo 1991. već i 1992. godine mobilisao za rat, van granica Crne Gore, crnogorske rezerviste".

"Danas falsifikatori prošlosti iz DPS, zaboravljaju riječi svog 'Kralja Sunca', kojemu se poput totema, idola klanjaju, koji je znao (1993) rezolutno kao 'britva' otkinuti: 'Ponosni smo na srpsko porijeklo i crnogorsku državnost, na slavnu istoriju srpskog naroda. Zato i vjerujemo u zajedničku budućnost i prosperitet'", saopštio je Adžić.

Adžić navodi da će informativne i druge službe zaštitnika lika i djela Staljina od Crne Gore, umjesto sebe, vjerovatno optužiti SDP Crne Gore da snosi političku, moralnu i drugu odgovornost za učešće u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije (1991-1995), te, koherentno tome, za Morinj, deportaciju Bošnjaka/Muslimana iz Crne Gore pod nož ratnom režimu sa Pala, za Štrpce, Bukovicu, terorizam u Pljevljima, hiperinflaciju, gladovanje naroda, šverc duvana, nafte...  

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније