Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

18. 11. 2017. 13:26   >>  12:55 1

LOKALNI IZBORI

SD: Otklonićemo probleme infrastrukture

Saobraćajna i komunalna infrastruktura su oličenje pravog stanja svakog grada, a bez adekvatnog rješavanja ovih pitanja, nemoguće je govoriti o bilo kakvom razvoju Mojkovca, kazao je Nikola Kljajević, kandidat na odborničkoj listi "Socijaldemokrate - Ivan Brajović - Dosljedno za Mojkovac".

"Socijaldemokrate Mojkovca prepoznaju neophodnost unaprjeđenja putne infrastrukture sa osvrtom na lokalne puteve u smislu nasipanja i asfaltiranja istih. Smatramo da je za naše sugrađane naročito značajno da se riješi sljedeći saobraćajni problemi u Mojkovcu: da dođe do spajanje Njegoševe ulice sa ulicom Svetozara Drobnjaka; da se proširi i asfaltira ulica od Karaule do Slatine, da se asfaltira ulica Đura Đukića i ulica Filipa Žurića do mosta Vučinića (do Džililovog trga), kao i da se izgradi trotoar na Gornjem Mojkovcu (ulice Filipa Žurića i Dušana Tomovića)", rekao je Kljajević.

Kljajević ističe da je potrebno riješiti i evidentan problem rasvjete, tako što će se modernom LED javnom rasvjetom osvijetliti saobraćajnice i ulice u gradskoj zoni i prigradskim naseljima.

"U cilju omogućavanja adekvatnog uređenja stambenih četvrti, zelenih površina, novih funkcionalnih parking mjesta, te obezbeđivanja tzv tihih zona, iniciraćemo da se izdvoji više sredstava iz opštinskog budžeta, te nove metode samofinansiranja kroz održive projekte.
Kad je u pitanju komunalna infrastruktura, neophodno je dovršiti normalno vodosnadbijevanje u nekim prigradskim i ruralnim područjima, riješiti problem komunalnog otpada, kao i pitanje kanalizacije u zgradi u Tutićima, te pronaći rješenje za oticanje atmosferskih voda u Babića polju i ulici Filipa Žurića", dodao je Kljajević.

Kljajević na kraju dodaje da bi bilo korisno da dođe do registracije seoskih vodovoda, koji će biti dati na upravljanje Komunalnom preduzeću.

"Dakle, Socijaldemokrate prepoznaju konkretne saobraćajne i komunalne probleme sa kojima se Mojkovčani i Mojkovčanke suočavaju. Zaokruživanjem broja 4 na predstojećim izborima, nametnućete nam odgovornost za rješavanje tih problema i realizaciji drugih ideja i planova koji su sadržani u našem izbornom programu. I to je sve što tražimo, na opštu dobrobit svih naših sugrađana", zaključuje Kljajević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније