Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

18. 11. 2017. 15:43 >> 15:14
20

ORAV SMATRA

CG i Srbija lideri EU integracija

Evrpska unija (EU) će i u narednom periodu snažno podržavati opredjeljenje zemalja Zapadnog Balkana da budu dio Evrospek unije (EU).

To je rekao šef Delegacije EU u Podgorici, Aivo Orav, na konferenciji o komuniciranju evropskih integracija između članica EU i zemalja proširenja.

I sa tog mjesta evropski parlamentarci su poslali poruku crnogorskoj opoziciji da ne bi trebalo da bojkotuju parlament, već da se bore za dobro svoje zemlje demokratskim sredstvima.

Ono što se sve češće čuje, čulo se i na Internacionalnoj konferenciji koju je organizovala crnogorska panevropska unija - da Crna Gora u EU integracijama jeste lider, ali da je i Srbija .

"Naš strateški prioritet je da osnažimo naš rad u cijelom regionu, a uključujući Crnu Goru i Srbiju koje su trenutni predvodnici u uspješnom pristupanju u EU", rekao je Orav.

Predsjednica Crnogorske panevropske unije Gordana Đurovič zahvalila se na epitetima predvodnika integracija.

"I obećanja da Crna Gora i Srbija mogu ići i malo brže, ali ja zaista duboko vjerujem da se strategija odnosi na sve zemlje i da će progres jednih grupa zemalja svakako biti vrlo snažan podsticaj da i druge zemlje regiona idu snažnije u proces i da nema nikakvih evropskih blokada na tom putu", rekla je Đurović.

Da li tim putem pojedinačno ili u paketu zemlje treba da putuju - pitanje je koje je takođe nedavno aktuelizovano.

Članica Evropskog parlamenta iz Hrvatske Ivana Maletić rekla je da uopšte nije toliko bitno da li se u procesu integracija ide sami ili u paketu.

"Važno je da se posao odradi", kazala je on, dok je član EP iz Slovenije, Ivo Vajgl, rekao: "Treba se držati principa svakoga prema njegovim zaslugama", kazao je on.

Prilog: Tanja Debeljević, TVCG

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније