Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

19. 11. 2017. 11:49   >>  11:43 11

DEMOKRATSKI FRONT

"Katniću, nećemo te izručiti Rusiji"

Tvrdnja glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, da nikad nije optužio zvanične organe Rusije za umiješanost u organizovanju pokušaja terorizma na dan izbora u Crnoj Gori, vrhunac je "licemjerja", ocijenjeno je iz Demokratskog fronta (DF).

 

Iz ovog političkog saveza podsjećaju da je upravo Katnić više od godinu dana, zajedno sa premijerom Duškom Markovićem, liderom DPS-a Milom Đukanovićem i njihovim ministrima optužuje zvaničnu Moskvu kako je organizovala pokušaj terorizma na dan izbora, ne bi li zaustavila put Crne Gore u NATO.

"Predsjedništvo DF-a sa nevjericom postavlja pitanje da li se to neustrašivi crnogorski talik, ipak malo uplašio da će za sve što je izmišljao i saopštavao o Rusiji i DF-u vrlo brzo odgovarati, osim ako mu NATO ne pruži politički azil u Litvaniji da tamo brani granicu Evrope od Sergeja Šojgua", saopštio je DF.

Budući da je Katnić izjavio da je Rusija regionalna sila, iz DF-a navode da bi "voljeli da se nikad ne uvjeri u moć i odlučnost ruske države da brani svoje nacionalne interese od zluradih komentara".

Vrhunac novog optuživanja, kako su kazali, predstavlja Đukanovićeva izjava da je dosadašnji sudski postupak nedvosmisleno pokazao da iza pokušaja terorizma u Crnoj Gori stoji Rusija, kojom osim što se nastavlja antiruska histerija, u stvari je i pročitana osuđujuća presuda Rusiji i DF-u.

Stoga iz DF-a poručuju da najavljenu i napisanu presudu Rusiji i Demokratskom frontu (DF), Katnić i Đukanović, "mogu okačiti kučki o rep".

Iz tog političkog saveza navode da DF nikad nije bio složniji i odlučniji da povede odsudnu političku bitku za oslobođenje Crne Gore, te da sve koji su uništavali državu privede licu pravde.

"A taj dan se približava Milivoje, i nema potrebe da strahuješ, nećemo te izručiti Rusiji, odgovaraćeš u Crnoj Gori uz direktan signal iz sudnice", saopštio je DF.

Podsjećaju kako crnogorska javnost danima ima ekskluzivnu priliku da posmatra kako se "sudski proces vijeka" pretvorio "u rovovsku borbu Milivoja Katnića protiv specijalnog državnog tužioca".

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније