Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

19. 11. 2017. 13:27 >> 12:56
11

ABAZOVIĆ POZIVA

Dijaspora da pomogne promjene u CG

Lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, pozvao je dijasporu da pomogne opoziciji da promijene Crnu Goru na bolje.

 

Abazović i potpredsjednik Ure, Miloš Konatar, na poziv Foruma građana Crne Gore iz EU i Švajcarske učestvovali su na okruglom stolu "Crna Gora i mi", koji je organizovan u Cirihu. Okruglom stolu prisustvovao je i ambasador Crne Gore u Švajcarskoj Damir Grbović.

Lider Ure je tom prilikom ocijenio da su iseljenici "ogroman potencijal koji Crna Gora jako slabo koristi".

"Pomognite nam da promijenimo Crnu Goru na bolje, da omogućimo njen ukupni razvoj i prosperitet. Ukoliko odmah ne preduzmemo nešto na demokratizaciji društva i njenom ekonomskom zaokretu, vaši klubovi će biti sve veći, jer će se iseljavanje, naročito sa sjevera Crne Gore, nažalost nastaviti", rekao je Abazović.

On smatra da je vrijeme da zapadne vrijednosti "primjenimo u našoj svakodnevici, jer nije dovoljno da formalno postanemo članica neke organizacije".

"Moramo uraditi ono što su uradile sve države u Evropi, smijeniti vlast na slobodnim izborima. Zato vas molimo da nam pomognete, a ako je to mnogo što zahtjevamo onda nam makar nemojte odmagati u tom demokratskom iskoraku", saopštio je Abazović, aludirajući, kako je saopšteno iz Ure, "na video smike na kojima iseljenici primaju novac da bi glasali vladajuću stranku".

Predsjednik Foruma građana Crne Gore iz EU i Švajcarske istakao je da oni nemaju rezervnu državu, osim Crne Gore i da je cilj Foruma da objedini cjelokupnu dijasporu, organizacije i građane Crne Gore u Evropi. 

Iz Ure je saopšteno da ta partija na dijasporu Crne Gore gleda kao na šansu za povezivanje, napredak i boljitak naše države i građana u zemlji i inostranstvu.

"Tokom sastanka uže rukovodstvo URA je prezentovalo i neke ideje iz ekonomskog programa URA 'Posao za sve'. Na kraju sastanka Abazović je predsjedniku Udruženja simbolično poklonio 'Peper' koji sibolizuje tradiciju i državnost Crne Gore", saopšteno je iz Ure.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније