Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

20. 11. 2017. 22:24   >>  21:52

BORANČIĆ OCIJENIO

Neujednačen razvoj razlog migracija

Regionalno ujednačen razvoj važan je za Crnu Goru koja ima razvijen jug a zapostavljen sjever, ocijenio je portparol Liberalne partije (LP), Ammar Borančić.

Kako je saopšteno iz LP, Borančić je učestvovao na 8. Internacionalnoj Konferencija Liberala, održanoj u Istri, u Hrvatskoj. Govorio je na panelu „Supsidijarnost u Evropi- praksa dobrog upravljanja“, a decentralizacija i princip regionalno ujednačenog razvoja bile su glavne teme ovogodišnje međunarodne konferencije.

"Borančić je ukazao na važnost regionalno ujednačenog razvoja za Crnu Goru koja ima razvijen jug a zapostavljen sjever. On je naveo da je to često razlog migracija stanovništva kako unutar države ka velikim gradovima tako i izvan države, te da ovaj probalm zahtijeva dugoročno i održivo rješavanje. On je kao problem naglasio neiskorišćenost poljoprivrednih fondova i lošu infrastrukturu, što sprečava razvoj velikih privrednih potencijala koji bi kroz zelenu ekonomiju mogli da udahnu život sjeveru", saopšteno je iz LP.

Borančić je, kako se navodi, kao jednu od ključnih kočnica naveo visoke fiskalne i parafiskalne namete.

"Oni prave dvostruku štetu, prvo organičavanjem novca lokalnim samoupravama a onu još opasniju, kroz sputavanje razvoja malih preduzeća i biznisa koji ne može da zaživi od ogromnih troškova rada i nameta", kazao je portparol LP.

Kako je istakao, u posebno lošoj poziciju zbog toga jesu mladi ljudi.

"On je na panelu pojasnio i važnost učešća Liberalne partije u vladajućoj većini u Crnoj Gori kroz primjere mnogih zakona o kojima samo poslanik LP Popović glasno govori i uspjeva da ih izmijeni u najboljem interesu građana. Liberali vode skoro desetak država EU i to je za evropske integracije i reforme Crne Gore od posebnog značaja", naveli su iz LP.

Na panelu su još govorili i Ivan Jakovčić, poslanik Evropskog parlamenta Roman Jakič, bivši ministar odbrane Slovenije, Vesna Pusić nekadašnja liderka hrvatskih liberala, Gašpar Koprivšeg rizničar ALDE saveza evropskih liberala kao i mnogi drugi istaknuti funkcioneri i lideri liberalnih partija država regiona i Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније