Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

20. 11. 2017. 14:29 >> 13:57

NEDOVIĆ SMATRA

"Pokretanje proizvodnje šansa za MK"

Jedini način da povećamo natalitet i pružimo mladima priliku da žive u svom Mojkovcu, je da stvorimo uslove za pokretanje proizvodnje, kazao je nosilac liste SDP-a u tom gradu Božidar Batko Nedović.

"Mojkovačke fabrike progutalo je čuveno tranziciono doba. U proizvodnji je zaposleno tek par stotina radnika. Na Birou za evidenciju nezaposlenih vlada nezapamćena gužva – u njoj je i stotinak sa fakultetskim diplomama. Mortalitet je duplo veći od nataliteta. Tri osnovne škole, svaka sa područnim odjeljenjima, već nekoliko godina `dijele` jedva dva odjeljenja prvaka. Iseljavanje se nastavlja. Odlaze mladi. I stari bi ali im godine i posustala snaga ne dozvoljavaju", rekao je Nedović.

On je istakao da SDP ima program i ljude koji će, ako dobiju podršku građana, odmah poslije izbora krenuti sa projektima oporavka tog kraja. 

"Naći ćemo investitore, ali nećemo trčati za njima po bijelom svijetu i pričati kako nam nema spasa bez stranog kapitala. Prvo ćemo, nizom olakšica, stimulisati naše ljude, domaće investitore, a ima ih, da krenu u otvaranje proizvodnih pogona i zaposle naše ljude. Osnovaćemo i Garantni fond, kako bi ih i finasijski, u startu, podržali ako imaju dobre ideje ali manjak sredstava. To je jedini valjan način da se Mojkovac izvuče iz beznađa. I stranci su, naravno, dobrodošli, ali pod uslovima koji će važiti i za naše ljude", poručio je Nedović.

Kako je kazao, posvetiće posebnu pažnju selu, jer je to izuzetan razvojni resurs.

"Nećemo, kao naša politička konkurencija, zapostaviti selo i okrenuti leđa privrednicima koji nemaju uslova da sami privređuju za vlastitu egzistenciju. Mi ćemo raditi. Bitno ćemo povećati sredstva za poljoprivredne subvencije. Svako selo, svaka seoska kuća mora imati kvalitetan put, uvijek prohodan, i to ćemo uraditi. Još ako država riješi pitanje otkupa tržišnih viškova, mi u SDP-u smo sigurni da će se mladi polako početi vraćati na selo", rekao je Nedović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније