Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

20. 11. 2017. 16:45   >>  16:14

OD OPOZICIONIH KOLEGA

DF očekuje podršku za smjenu Stankovića

Demokratski front (DF) očekuje da će biti podržana njihova inicijativa za smjenu vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, a samim tim i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, kazao je poslanik tog saveza, Jovan Vučurović.

On je agenciji MINA rekao da ne vide nijedan razlog da oni u opoziciji koji su nezadovoljni radom tužilaca ne podrže inicijativu DF-a. 

"A ako je suprotno, onda su dužni da to javno saopšte“, navodi Vučurović. 

On je kazao da pojedini lideri opozicije ne vide ništa sporno u radu Vrhovnog državnog tužilaštva, ali razlog za to je, kako smatra, po svemu sudeći, činjenica da su neki poslanici opozicije glasali za Stankovića. 

"Stanković i Katnić ne bi se nalazili na ovim funkcijama da za njih u Skupštini nijesu glasali neki poslanici današnje opozicije, a nas posebno pogađa što je glas Nevena Gošovića odlučio o njihovom izboru, koji danas ćuti kao zaliven, dok ova dvojica vode bitku protiv DF-a i srpskog naroda u Crnoj Gori, zloupotrebljavajući zakon“, rekao je Vučurović.

On je kazao da su svjedoci da proteklih mjeseci nije bilo solidarnosti od kolega iz ostatka opozicije na, kako je rekao, konstantni, sramni i bjesomučni progon i državni teror koji se vrši prema DF- u, njegovim liderima, funkcionerima i aktivistima. 

Vučurović je naveo da je solidarnost izostala i u slučaju koji je dobio pravni epilog, pravosnažnom odlukom Apelacionog suda, „koja jasno svjedoči o političkoj zloupotrebi Tužilaštva u korist režima“. 

"Ne smijemo izgubiti nadu da se, nakon sagledavanja kompletne situacije, napravi određeni iskorak i kao znak bar malog kajanja zbog pogrešne političke odluke danas podrži DF i otkaže ranija podrška koju je dio opozicije dao Stankovicu i Katnicu“, zaključio je Vučurović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније