Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

21. 11. 2017. 12:00 >> 12:16
3

TERNUAR PORUČIO

Zapadni Balkan mora u EU

Države Zapadnog Balkana treba da budu članice Evropske unije (EU), ocijenio je predsjednik Internacionalne panevropske unije (PEU), Alen Ternuar i poručio da je važno da Evropa u današnjem svijetu bude ujedinjena.

On je, na marginama internacionalne konferencije Crnogorske panevropske unije (CPEU) "Za Evropu: komuniciranje evropskih integracija između članica EU i zemalja proširenja", ocijenio da je Podgorica danas nov i moderan grad sa mnogo velikih i atraktivnih zgrada.

Na pitanje koliko crnogorsko članstva u PEU pomaže boljoj komunikaciji između institucija, građana EU, država članica i Crne Gore, Terrenoar je odgovorio da kada posljednje dijete dođe u porodicu, svi gledaju u njega.

„To je zadovljstvo, sreća i dobar momenat, daje nove koristi cijeloj familiji, što radi CPEU“, saopštio je Ternuar u intervjuu za agenciju MINA.

Upitan koje je glavna poruka sa Generalne Skupštine PAE koja je nedavno održana u Hrvatskoj, on je odgovorio da je to solidarnost između država Jugoistočne Evrope, posebno svih zemalja koje su u prošlosti bili dio Jugoslavije, sa Albanijom.

„Samo dvije zemlje su već članice EU, Slovenija i Hrvatska. To nije dovoljno. Želimo da sve zemlje budu članice Unije, što je prije moguće, zato što Evropa nije dio Evrope, Evropa je cijela Evropa, sve zemlje treba da budu članice“, poručio je Ternuar.

Kako je rekao, ako postoje neki administrativne, pravne ili ekonomske poteškoće, prepreke da se pridruže Evropiu, to nije toliko važno, ali je, dodaje Ternuar, važno u današnjem je da politički budemo svi zajedno.

„Crna Goro, čekamo te, dođi što prije“, poručio je Ternuar crnogorskim građanima. On je ukazao da su samo dvije zemlje Zapadnog Balkana članice EU - Slovenija i Hrvatska.

„To nije dovoljno, želimo da sve zemlje budu članice Unije, što je prije moguće“, navodi Ternuar.

Govoreći o ulozi PEU u današnjoj Evropi, on je ukazao da je PEU najstarija nevladina organizacija koja radi za Evropu.

Ternuar je ocijenio da je PEU vjerovatno najvažnija organizacija, zato što su u njoj predstavnici svih evropskih zemalja.

„Želimo da pomognemo, lobiramo i da uradimo najbolje što možemo da pomognemo svim evropskim zemljama koje još nisu članice EU da to postanu“, poručio je Ternuar.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније