Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

22. 11. 2017. 17:27   >>  16:56 9

ZAVRŠNA KONVENCIJA

URA Cetinje: DPS-u dani odbrojani

Cetinjska URA je, u velikoj sali hotela „Grand“, sinoć održala završnu Konvenciju uoči lokalnih izbora u Prijestonici, koji će se održati 26. novembra.

"U prisustvu preko 400 simpatizera i članova, kao i brojnih gostiju među kojima su bile i sestre nekadašnjeg funkcionera Liberalnog saveza (LSCG) Mira Vickovića, Sonja Đonović i Beba Aleksić, cetinjska URA je predstavila svoje kandidate za odbornike i poručila vladajućem DPS-u da su im „dani odbrojani“, kao i da „nakon 26. novembra, konačno odlaze na smetlište crnogorske prošlosti“", saopšteno je iz Ure.

Predsjednik GP URA Dritan Abazović, imao je poruku za predsjednika DPS-a Mila Đukanovića.

"Đukanoviću, ovi ljudi koji ovdje sjede su devedesetih godina, od tvojih branili Lovćen i Cetinje, ali i branili dostojanstvo svakog časnog građanina Crne Gore! Možda možeš da osvojiš Burdž Kalifu (Dubai), ali Lovćen – više nikada!“, poručio je Abazović.

Nosilac izborne liste Građanskog pokreta URA na Cetinju i kandidat za gradonačelnika Prijestonice Filip Adžić, podsjetio je da je cetinjska URA „pokupila sve najbolje na Cetinju“. Kako je saopšteno, i on je imao poruku za predsjednika DPS-a, koji je, kako su naveli iz Ure, ranije govorio da se na „Cetinju brani Crna Gora“.

"A ja ga, danas, sa ovog mjesta pitam: od koga je braniš? Ti, koji si uništio sve fabrike, rasprodao svako parče ove zemlje i protjerao svu mladost! Braniš li Crnu Goru od Šola (Jankovića), Miša (Latkovića) i Dobrinke (Đorđić)? Ili od ostalih, kojima si isti ti postavljao barikade kada su širili časnu liberalnu ideju. Braniš li je od onih koje si batinao, samo zato što su bili iskreni i pravi Crnogorci? Ili je možda braniš od sestara Mira Vickovića, sramotniče jedan?!", poručio je Adžić lideru DPS-a.

Abazović je pozvao sve građane Cetinja da u nedelju izađu na birališta, zaokruže listu „URA – Ponosno, prkosno, CETINJSKI!“ pod brojem 7 i olovkom poraze DPS.

"Niko ne smije da ostane kući. Izađite na birališta. Snimajte sve nepravilnosti, a mi ćemo biti sa vama! Ukoliko bude potrebno, ulazićemo u njihove kvazi štabove, jer nećemo dozvoliti da se više igraju sa nama", ukazao je Abazović.

Kandidat za odbornika i poslanik u Skupštini Crne Gore Neđeljko Rudović, kazao je da su tokom pripreme ove kampanje neki sugrađani govorili „da se ništa ne može promijeniti, da je narod ponižen, da su očoplili sve šta se moglo očopliti, a da će ribari ljudskih duša opet mrvicama sa njihove trpeze kupovati koliko im bude trebalo”.

"Mi smo im rekli – dok god postoje građani Cetinja koji drže do sebe, vrijedi se boriti. I borili smo se, došli do svakog Cetinjanina, ohrabrili i mi njega i on nas, pa smo došli večeras da vam kažemo da će Cetinje opet biti nosilac luče slobode i ponos Crne Gore", ukazao je Rudović.

Na završnoj Konvenciji govorili su i kandidati sa odborničke liste Slavko Šole Janković, Luka Radović, Marija Kapa, Miloš Perišić i Marina Martinović.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније