Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

22. 11. 2017. 19:58 >> 19:27
8

MANDIĆ SMATRA

"Presuda potvrda da je Hag antisrpska tvorevina"

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je za In4s da današnja presuda bivšem vrhovnom komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću samo potvrđuje da je Haški tribunal antisrpska tvorevina i da je formiran kako bi vodeći političari i oficiri iz tog naroda bili predstavljeni kao isključivi krivci za građanski rat na području bivše SFRJ.

„Karakter Haškog suda precizno je opisao sam general Ratko Mladić u svom obraćanju prije nego što će biti udaljen iz sudnice. Dakle, Haški sud nije tijelo koje se bavi utvrđivanjem istine već služi za propagandu velike laži“, istakao je Mandić.

On dodaje da srpski narod nikada neće i ne može, nezavisno od presuda i odluka Tribunala, zaboraviti srpsku vojsku na čijem čelu su bili Radovan Karadžić i general Mladić.

„Ta vojska je obezbijedila opstanak našeg naroda na teritorijama zapadno od rijeke Drine i spriječila da nam se ponovi ono što se dogodilo 1941-45. godine“, kaže lider NSD-a.

Mandić je naglasio da se lomljenje kičme srpskom narodu ne odvija se samo u Haškom tribunalu, "već svuda gdje razni centri moći procjenjuju da predstavljamo problem i prepreku za ostvarivanje njihovih antisrpskih planova, od Podgorice do Beograda i Banjaluke". 

Kako je kazao, u velikoj borbi koja se u ovom vremenu vodi kroz pružanje otpora okupatorima na svakom mjestu, ne smije ni najmanje da obeshrabri činjenica da „neki koji su koliko do juče bili sa nama u istom stroju počinju da podležu neprijateljskoj propagandi i odriču se Republike Srpske, Crne Gore i Kosova i Metohije, kao i velikih imena nasih državnika i vojnika, koji su živote i slobodu dali braneći srpske nacionalne interese“.

Prema njegovim riječima, istorija nepogrešivo svjedoči da su izdajnici raznih profila završavali na "smetlištu istorije a da su prave patriote bili u konačnom pobjednici".

„Lično nemam nikakve dileme kako će naši potomci vrednovati žrtvu koju i danas kao narod prilažemo opštoj nacionalnoj stvari i sa kakvim će prezirom osuditi one druge koji će se pridružiti antisrpskom horu koji je iskoristio priliku da laž proglasi za istinu", zaključuje Mandić.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније