Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 11. 2017. 20:52   >>  22:13 11

ABAZOVIĆ PORUČIO

"Izbori u Tuzima lakrdija"

Predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, ocijenio je da je dobro što opozicija na lokalne izbore u nedjelju izlazi u više kolona i da tako ima veću šansu da pobijedi Demokratsku partiju socijalista. Abazović je večeras, gostujući u emisiji "Iz pravog ugla" RTCG, poručio kako su izbori u Tuzima lakrdija, zbog čega URA ne učestvuje na njima.

21:20 Abazović je ocijenio da je evidentan napredak u Javnom servisu i da je promjena menadžmenta dovela do toga da RTCG bude bolja nego što je bila.

"Apsolutno smo za profesionalni, nepristrasni, neutralni javni servis. To je nešto što je naša podrška, mi mislimo da je DPS krenuo da ruši Javni servis, da opet napravi partijsko glasilo nalik Pinku M ili Dnevnim novinama i da tome treba da se suprostavimo svi zajedno, ne kao političari već kao građani. Oni ne smiju da uđu u predsjedničke izbore sa Javnim servisom koji je neutralan, jer je RTCG 27 godina služio kao onaj hidrant vatrogasne za pranje biografije Mila Đukanovića i ljudi na vlasti za sve ono što su radili u prethodnom periodu", poručio je Abazović. 

21:11 Abazović tvrdi da je DPS instalirao nekoliko marginalnih izbornih lista na Cetinju, poput Pozitivne Crne Gore koje, kako tvrdi, nemaju šanse da uđu u lokalni parlament.

"Ali i pored toga treba da prospu glasove, da bi po Dontu DPS imao mandat ili dva više.", rekao je Abazović.  

21:05 Lider URA-e je poručio da izlazak u više kolona pruža opoziciji veću šansu za pobjedu na izborima.

"Građani ne žele da vide neke subjekte zajedno. Na ovaj način vi dajete jednu lepezu građanima da svako može da nađe nekoga ko odgovara njegovim preferencijama, bilo da su to desničari,ljevičari, koji su veći populisti,koji imaju urbaniju varijantu. Dakle, dajete jedan širi dijapazon i na taj način omogućavate veću energiju i zalaganje partija da dođu do svojih birača", ocijenio je Abazović. 

21:00 Abazović je kazao kako vjeruje da će opozicija pobijediti na Cetinju, a URA dati novog gradonačelnika, koji je "bolji od konkurencije".

20:48 Abazović je poručio da vjeruje da je, u ovom trenutku, veća šansa da se DPS pobijedi u Mojkovcu, nego na Cetinju. Lider URA-e je kazao kako ipak vjeruje u pobjedu opozicije u oba grada. 

"Zavisi i od drugih političkih subjekata, a zavisi šta će generalno donijeti izborni dan. Vidjećemo da li će te njihove mahinacije biti kao i prošli put ogromne ili će to biti u nekom manjem broju.", rekao je on.

20:41 Abazović je kazao da je URA fokusirana na izbore u Mojkovcu i Cetinju.

"URA prvi put izlazi samostalno nakon transformacija koje je partija imala. Jako smo zadovoljni kampanjom u ta dva grada. Smatram da su naše liste superiorne u oba grada", poručio je Abazović. 

20:35 Što se Petnjice tiče, nijesmo htjeli da uđemo u rizik da pomognemo DPS na bilo koji način i žao mi je što su neke druge opozicione partije u nekim drugim opštinama ipak odlučile da taj rizik podnesu.", rekao je Abazović, gostujući u emisiji "Iz pravog ugla" RTCG.

20:30 Abazović je kazao da URA u Tuzima nije podnijela izbornu listu zbog toga što, kako j kazao, nijesu željeli da učestvuju u lakrdiji koja je proizašla iz političkog inžinjeringa DPS-a i albanskih političkih stranaka.

"Ne svih, ali onih koji su njihovi sateliti. Zašto, pa građani Malesije će tri puta u manje od godinu izaći na izbore. Izaći će sada, izaći će na izbore u Podgorici i onda kada njihova opština bude samostalna u septembru 2018. To je igranje sa građanima, mi to nijesmo očekivali. Mislim da treba da uradimo dobru pripremu za izbore u Podgorici, a učestvovaćemo na narednim izborima u Tuzima", poručio je Abazović.  

Agencija za sprječavanje korupcije je podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Abazovića. U Agenciji tvrde da je Abazović naveo pogrešan iznos sa depozita i zaboravio da prijavi 20 hiljada eura koje posjeduje na računu.

Lider URA-e je kazao da je malo funkcionera, poput njega, dalo saglasnost da se svaki cent koji mu je stigao na račun može provjeriti.

On je optužio direktora Agencije za sprječavanje korupcije Sretena Radonjića da posredno agituje za DPS. Abazović je pozvao Radonjića da odgovori da li mu je lider DPS-a Milo Đukanović omogućio uvid u njegove bankovne račune.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније