Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 11. 2017. 21:55 >> 22:30
12

ĐUKANOVIĆ O IZBORIMA

"U politici ostajem i ako ne budem kandidat"

Lider DPS-a Milo Đukanović kazao je večeras da još ne može saopštiti ko će biti kandidat te partije na predsjedničkim izborima, ali da će, ukoliko on to ne bude, ipak nastaviti da se bavi i politikom i biznisom. Đukanović je ocijenio kako će rezultati predstojećih izbora u četiri opštine biti impuls za pobjedu proevropske politike na predsjedničkim izborima.

"Zbog obaveza prema partiji moraću da ostanem u politici. Ipak, već godinu dana se politikom ne bavim profesionalno. Pitanje o kandidatu naše partije na izborima je još uvijek otvoreno", naveo je Đukanović u intevjuu u emisiji Argument Pink M.

Na pitanje da li se osjeća bezbjedno u svojoj državi, lider DPS-a kaže da o njegovoj bezbjednosti brine država i da misli da je to dovoljno, prenosi Portal CdM.

Kazao je takođe da prati suđenje za pokušaj terorizma na dan izbora, a da sve ono što pročita u štampi i na portalima ga ne iznenađuje.

"Budimo strpljivi, sačekajmo šta ce biti epilog procesa. Kakva god bila presuda ovo je jasna opomena svima da je nemoguće rušilački djelovati protiv države a da to prođe neopaženo", dodao je Đukanović.

Đukanović je, u intervjuu za televiziju Pink M, kazao da opozicija više od svega voli da vidi sebe na vlasti.

"Vjerovao sam da ćemo nakon referenduma imati bolju opoziciju i da će pretendovati da život učine boljim. Međutim, i dalje su nastavili da negiraju nezavisnost. Problem je što nemamo atmosferu u kojem će izbori biti rutinska procedura. Prilično je to razumljivo jer su tenzije na političkoj sceni podignute nakon parlamentarnih izbora prošle godine. Bojkot opozicije je to uslovio, a drugi dio opozicije se oslonio na zapadne metode", istakao je Đukanović u emisiji Argument.

Đukanović je dodao da je za vrijeme dok Demokratski front bojkotuje parlament a vode se kao poslanici potrošeno preko tri miliona eura.

"DF je zavukao džep u ruke građana, jer se za taj novac moglo se otvoriti makar tri-četiri srednja preduzeća a koliko bi tek ljudi bilo zaposleno. Ali na ovaj način se pokazuje da smo pravna država, znači svako je nevin dok se ne dokaže suprotno. Zbog toga dio vremena provode u sudnici, a pola u parlamentu nažalost", istakao je lider DPS-a.

Prema njegovim riječima, evidentno je da bojkot ugrožava integritet Crne Gore.

"Opozicija želi da stvori utisak o krizi kako bi legitimisali svoje rušilaštvo i zaposjeli vlast. Ipak, snažno vjerujem da će Crna Gora izaći iz ove krize. Podjele su velike i istorijske ali imamo moć i nadam se da ćemo ih premostiti", poručio je Đukanović.

U kampanji pred lokalne izbore u nedjelju Đukanović kaže da opozicija nijednom nije propustila priliku da besomično blati DPS.

"Nije opozicija bila tu kad je sačuvan mir i kad je Crna Gora sačuvana od bombardovanja. Ako bi oni došli na vlast poništili bi odluku o evropskom putu i nezavisnosti, jer vjeruju da je to najveći ključni grijeh naše partije", naveo je on.

Đukanović je kazao da i dalje vode borbu da se sačuva mir i stabilnost Crne Gore "i sve dok se za to borimo sva druga pitanja su manje bitna".

"Rezultati ovih izbora koji se sada događaju imaće uticaja na cijelu sezonu izbora koji će trajati do kraja maja naredne godine", kazao je Đukanović.

Komentarišući sudske procese koji se vode protiv funkcionera DF-a, lider DPS-a je kazao da ukoliko se optužbe dokažu, pojedinci više neće moći da budu poslanici.

Dodao je da je Crna Gora pravna država i zato dok se ne dokaže pravosnažnom sudskom presudom da su krivi, oni su nevini

Komentarišući proširenje Evropske unije Đukanović kaže da bi Evropa trebalo da ostane dosljedna.

"EU ima veći interes za proširenjem od nas Balkanaca, iako smo mi vrlo zainteresovani za ulazak. Danas se pored EU pojavljuje Rusija. Ja na toj ponudi nemam zamjerku. Rusija ima svoje interese, meni se danas oni ne dopadaju ali Evropska unija mora da bude mnogo ofanzivnija," smatra Đukanović, prenosi Antena M.

On je rekao da Evropa mora da shvati da je ovo vrijeme nove konfuzije na Balkanu.

"Pojavili su se igrači koji pokušavaju da zemlje kandidate razuvjere i odvrate od njihovog evropskog puta", kazao je Đukanović dodajući da je Evropa na potezu.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније