Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

25. 11. 2017. 08:19   >>  07:50 4

DAMJANOVIĆ PORUČUJE

Legitimna inicijativa za smjenu Stankovića

Poslanik u Skupštini Crne Gore Aleksandar Damjanović ocijenio je da je inicijativa Demokratskog fronta o smjeni vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića legitimna i najavio svoj povratak u parlament kada se bude raspravljalo o toj temi.

 

"Upoznat sam sa inicijativom, ista je legitimna jer su poslanici ti koji su ga birali i imaju pravo i da iniciraju njegovu smjenu, a gospodin Stanković ima takozvanu funkcionalnu i komandnu odgovornost u Tužilaštvu, kao čelni čovjek državnog tužilaštva", kazao je Damjanović u izjavi za Pobjedu.

Inicijativu za smjenu Stankovića predložilo je 18 poslanika Demokratskog fronta ali nijesu naišli na podršku ostatka opozicije, kojima ta ideja nije dovoljan razlog za povratak u parlament.

Za smjenu Stankovića neophodna je kvalifikovana većina od dvije trećine poslanika, što je vjerovatno nemoguća misija za Front.

Damjanović, kao i Demokratski front ima mnogo zamjerki na račun vrhovnog državnog tužioca.

Prema njegovim riječima tzv. slučajevi visoke korupcije koji su procesuirani sporazumima o priznanju krivice, gdje je Tužilaštvo jedan od aktera sporazuma nijesu zaokruženi jer je na djelu opstrukcija pravde i izbjegavanje izvršenja ionako minimalnih sankcija u odnosu na priznata krivična djela.

"Sve je to dovoljan razlog da se o odgovornosti VDT-a raspravlja pred licem javnosti u Skupštini Crne Gore", zaključio je Damjanović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније