Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

29. 11. 2017. 12:56   >>  19:33 6

MARKOVIĆ U PARLAMENTU

Nema mira za kriminalce

U Crnoj Gori nema povlašćenih, a kriminalci se ne mogu osjećati komforno, poručio je premijer Duško Marković u Skupštini i dodao da se sa državom niko ne može igrati.

 

"Kriminalci u Crnoj Gori neće biti mirni dok je god ugrožen bilo koji pojedinac ili država", kazao je premijer u Skupštini i dodao da nema razloga koji državu može zaustaviti na tom putu, pa čak ni nedostatak novca.

"U punoj mjeri imamo odlučnost i volju da Crnu Goru učinimo bezbjednom i sigurnom. Želim da ovo čuju građani, ali i kriminalci", poručio je premijer.

Predstavnik Kluba poslanika manjinskih partija Adrijana Vuksanovića pitao je premijera da li su vidljivi rezultati Operativnog štaba za područje Boke Kotorske.

Marković je odgovarajući to pitanje kazao da je za 11 mjeseci ove godine policija izvršila 4.550 kontrola članova Organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih osoba. Obavljeno je 560 kontrola ugostiteljskih objekata u kojim borave ta lica.

Premijer je saopštio da je protiv tih osoba podneseno 46 krivičnih prijava.

"Ovo je više nego jasna poruka da u Crnoj Gori nema povlašćenih i da se kriminalci ne mogu osjećati komforno", kazao je premijer.
Kada je riječ o sprečavanju krijumčarenja i zloupotreba droga otkriveno je 215 krivičnih djela, a nadležnim tužilaštvima procesuirane su 224 osobe. 

Ove godine zaplijenjeno je tri tone i 167 kg raznih narkotika, što je, kako je saopštio Marković, pola tone više u odnosu na isti period prethodne godine.

Za penzionerski komfor još 2,2 miliona 

Budžet za narednu godinu od 2,1 milijarde eura predstavalja važan instument jačanje ekonomije, ali i garanciju socijalne sigurnosti, kazao je premijer Marković.

Odgovarajući na pitanja poslanika DPS-a Miodraga Radunovića, premijer je saopštio da je budžet za narednu godinu čvrsta garancija socijane sigurnosti i pravednije raspodjele socijalnih fondova, kao i daljeg rasta penzija i dodatne podrške najstarijoj polupulaciji. 

„Jasno je da će ove mjere podići standard onima kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije“, kazao je Marković u Skupštini.

Budžet, kako kaže, garantuje kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, kao i redovnost isplate penzija. Predviđeno je i 15 miliona eura više za fond PIO.

"Ukupno planirana sredstva za nove mogućnosti i penzionerski komfor su 2,24 miliona eura za 2018. Što je nastavak dobre prakse prema najstarijoj populaciji", kazao je premijer.

Marković je saopštio da je budžetom predviđena i veća podrška nauci, mladima i razvoju preduzetništva.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније