Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 07. 2013. 21:47 >> 21:47

SA DELEGACIJOM PSSE

Milić: Nezavisno pravosuđe uslov pregovora

Uslov za otvaranje pregovore sa Evropskom unijom su nezavisno i snažno pravosuđe, kao i vladavina prava, kazao je predsjednik Socijalističke narodne partije SNP Srđan Milić, koji očekuje da će ustavne reforme biti završiti do kraja jula.

Milić je danas razgovarao sa koizvjestiocima Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, Nursunom Memecan i Kimom Sasi.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i regionu.

Milić je, kako se navodi u saopštenju SNP-a, posebno naglasio da se u narednom periodu treba fokusirati na realizaciju neophodnih obaveza i reformi, koje se tiču i daljeg jačanja kontrolne uloge i kapaciteta Skupštine Crne Gore u procesu evropskih integracija.

Bilo je riječi i o procesu promjena Ustava Crne Gore u dijelu reformi pravosuđa, o čemu će biti sjutra organizovan i poseban sastanak sa koizvjestiocima.

Milić očekuje da će ustavne reforme biti završiti do kraja jula, uz poštovanje mišljenja VK.

“Ako želimo da otvorimo pregovore sa EU, moramo dobiti nezavisno i osnaženo pravosuđe i istinski sistem vladavine prava i poštovanja osnovnih ljudskih prava”, poručio je Milić.

Milić je predstavnicima PSSE, govorio i o sastanku koji je danas imao, zajedno sa predsjednicima DF i Pozitivne Crne Gore kod Predsjednika Skupštine, upravo na temu neophodnih ustavnih reformi.

“Ne smije se dozvoliti da dešavanja u vezi pitanja ustavnih promjena budu paravan za nerješavanje nagomilanih socio-ekonomskih problema u Crnoj Gori”, zaključio je Milić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније