Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

29. 11. 2017. 18:59 >> 18:27
3

FORMIRANI PREGOVARAČKI TIMOVI

SD: Mi smo suštinski pobjednici izbora

SD je, zahvaljujući odličnom izbornom rezultatu u sve četiri opštine, suštinski pobjednik lokalnih izbora, saopšteno je iz te partije nakon sjednice Predsjedništva. Oni su formirali pregovaračke timove za četiri opštine u kojima su se održali lokalni izbori, koji će ristupiti izradi platformi, "kako bi SD spremno ušao u razgovore koji nas očekuju".

Iz SD-a su kazali da  prioritet u razgovorima mora biti program i način rješavanja mnogobrojnih izazova u kojima se opštine nalaze, a ne funkcije.

 "Socijaldemokrate Crne Gore su jedina partija koja je zabilježila rast podrške u svim opštinama u odnosu na parlamentarne izbore i ostvarila parlamentarni status u svakoj od njih. Ne samo da smo u svakoj opštini ostvarili parlamentarni status, već smo na Cetinju osvojili oko 60 odsto a u Petnjici oko 55 odsto više više glasova u odnosu na parlamentarne izbore, dok je u Mojkovcu taj rast iznosio oko 50 odsto, a u Tuzima preko 40 odsto", naglasili su iz te partije.

Kako su istakli,  SD je treća partija po broju osvojenih mandata na lokalnim izborima, osvojivši 33 odsto više mandata od URA-e, duplo više od SDP-a i DF-a, a četiri puta više od SNP-a.

"Činjenica da smo na lokalnim izborima u 2017.  osvojili, u tim sredinama, oko 2.500 više glasova u odnosu na parlamentarne izbore, nas dodatno obavezuje da istrajemo na onome što smo obećali našim građanima", saopštili su iz Socijaldemokratske partije.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније