Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

02. 12. 2017. 14:05 >> 13:56
8

RAKOČEVIĆ OCIJENIO

"Opozicija u slobodnom padu"

Ubjeljiva pobjeda DPS-a na lokalnim izborima potvrdila je volju građana od 16. oktobra prošle godine i pokazala da je Crna Gora na pravom putu društvenog i ekonomskog progresa, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević.

„Ruganje građanima, nepoštovanje države i institucija nikada nijesu bili dobra politička preporuka. Birači su takvo, nečasno, ponašanje uvijek kažnjavali, zato je opozicija i ovog puta ubjedljivo poražena od superiornog DPS-a“, kazao je Rakočević.

Rezultati izbora, kako kažu, potvrđuju da je politička konkurencija u strmoglavom padu.

„Ipak, dvije se stranke posebno izdvajaju u svom nedostojanstvenom porazu: pseudo Demokrate i tumarajući SDP. Prvi su pretrpjeli ubjedljiv poraz, koji bi, da je sreće, bio djelotvoran za njihovo otrježnjenje. Suština nepodnošljive lakoće njihove pozicije je u tome što oni nemaju baš nikakvu obavezu prema istini. Ne postoje njihova dostignuća prije politike niti u politici. Nemaju znanje, sposobnost niti program. Samo aroganciju i nevaspitanje“, naveo je Rakočević.

Bestidno su, kaže poslanik DPS-a, vrijeđali građane potcjenjujući sposobnost birača da prepoznaju ko je ko na crnogorskoj političkoj sceni.

„U zemlji strogih etičkih kodeksa, gdje je riječ iznad svega, ne prolazi jezik mržnje. Uvijek će se kukavičlukom zvati uvreda i kleveta, privatna ili politička, jer ni borba za vlast ne smije biti bezobzirna i prostačka, nego upravo obrnuto – viteška i čojska. Da se poštuje protivnik i da mu se pruži ruka poslije pobjede. Naravno, za to treba imati snagu, hrabrost i poštenje – bez tih osobina se ne može zadobiti većinsko povjerenje Crne Gore“, navodi Rakočević.

Kaže i da je SDP uz veliku pomoć Ranka Krivokapića uspjela da jednu lijevu, procrnogorsku, evropsku stranku preseli u desni, ekstremni, anticrnogorski blok.

„Zar je neko mislio da će iz tog blata čisti izaći? Mudri Crnogorci su vrlo brzo shvatili da bi dezorjentisani SDP, Crnu Goru i crnom đavolu dao, samo da zauzmu fotelje i namire lične interese. DPS i koalicioni partneri su sigurna utočista za bivše glasače SDP-a, iskrene patriote koji nikada, ni za dolare ni za rublje, neće prodati Crnu Goru“, kazao je Rakočević.

On ističe da to „što se desilo SDP-u je svojevrsna opomena kako će proći svako ko se posluži Crnom Gorom kao sredstvom za ostvarivanje ličnog interesa.

„Nestaćete, kao što SDP nestaje bespovratno. Kao najjači politički subjekt, a time i najodgovorniji, u pobjedi se nećemo uzdignuti, već ćemo ponoviti poziv opoziciji da se vrati u Parlament, da ojačamo našu zajedničku kuću, da unaprijedimo sistem. Možda bi povratak u Parlament za opoziciju bio ljekovit, ako za njih uopšte ima političke “medicine”, zaključio je Rakočević.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније