Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 12. 2017. 08:39   >>  09:13 29

KRIVOKAPIĆ OCIJENIO

Birači rekli "ne" izdaji Crne Gore

Prošlonedjeljni lokalni izbori jedno su ogromno "ne" izdaji Crne Gore, kazao je pisac i novinar Boro Krivokapić i dodao da ti izbori imaju istorijsku dimenziju, jer su poslali snažnu poruku u odnosu na državu.

“To nije ne nikakvom bojkotu, programima, ambicijama, nego bukvalno ne izdaji Crne Gore“, kazao je Krivokapić u emisiji "Živa istina".

Na opasku da na lokalnim izborima nije bilo vidnog miješanja Rusije, kaže da samo nije bilo planiranog nasilja.

„Koliko je ruskih para ušlo u Crnu Goru, to mi možemo samo da naslućujemo”, kaže Krivokapić.
Krivokapić tvrdi da je došlo do novog ustrojstva u organizaciji rusko-srpske urote i da je mitropolit Amfilohije, za koga kaže da je "prvi materijalni dokaz da Boga nema", na njenom čelu!

Dodaje da i neki ambasadori sa Zapada "nijesu nevini u toj priči".

„Neshvatljivo je da bivši ili sadašnji ambasadori SAD, Njemačke rade za interese Rusije u CG i za njihove pučističke ambicije", kaže Krivokapić za kojeg je, kako ističe sramna činjenica to što je američka amasadorka napravila pritisak da ne odu u pritvor lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević.

“Cijela Crna Gora zna da je američki ambasador u Podgorici svojom inicijativom izdejstvovao da se ne primijeni mjera pritvora prema Kneževiću i Mandiću i time je iskompromitovan crnogorski vrhovni tužilac, koji šta god sada da uradi ispada smiješno”, direktan je Krivokapić.

Stoga je, dodaje dužnost crnogorske Vlade da takvu praksu prekine.

„Vlada treba da pozove te osobe i opomene ih da ne učestvuju u unutrašnjem političkom životu Crne Gore. Ako se na kraju na to ogluše, onda neka upozori njihove Vlade. U suprotnom, oni treba da formiraju diplomatske partije, koja će imati pet ili sedam zagarantovanih mandata u Parlamentu, i da onda oni čine parlamentarnu većinu i biraju premijera, vladaju. To je glavna psihološka greška u ponašanju države, što se ona i dalje ponaša kao kandidat, a ne kao punopravna članica najmoćnije organizacije na svijetu”, zaključio je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније