Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

04. 12. 2017. 17:20   >>  16:50 1

URA ROŽAJE

"Komunalci ne čisti zavijane puteve"

Sniježne padavine, koje su ovih dana zadesile Rožaje, izazivaju određene poteškoće svim putnicima koji redovno putuju na putnim pravcima od mjesnih zajednica prema gradu, navode u Građanskom pokretu URA Rožaje.

Oni kažu da je činjenično stanje da padavine i posljedice nijesu mnogo velike u odnosu na one koje nas očekuju u dolazećim mjesecima kada će biti potrebno mnogo više truda i rada DOO Komulano Rožaje kako bi se sve uredno održavalo.

"Međutim iskustvo iz prethodnog perioda nas uči a ujedno i plaši što je neažurnost lokalne uprave odnosno preduzeća DOO Komunalno Rožaje na zabrinjavajućem nivou. Ovakvim neaktivnostima dovodi se u pitanje funkcionisanje građana Rožaja o kojem se samo brine kad je 'izborna atmosfera' u toku. Ono što je realnost jesu činjenice da su neodržavanjem seoskih putnih pravaca ugroženi mnogi životi, i dovedeni u fazi rizika, a što bi trebalo da zabrinjava kompletnu širu javnost u Rožajama", saopšteno je iz pokreta URA u Rožaja.

Apeluje na DOO Komunalno u Rožajama, da preduzme sve neophodne mjere za održavanje lokalnih seoskih puteva, a sve u cilju olakšanog funkcionisanja i u krajnjoj mjeri čuvanju ljudskih života.

"Sigurni smo da odgovorni organi nijesu svjesni opasnosti koja je zastupljena na lokalnim putnim pravcima a pogotovo na putnom pravcu Rožaje-Plunce-Balotiće. O sigurnosti njihove nesvjesnosti govore podaci i aktivnosti iz prošlog perioda, kada se dešavalo da se danima niko ne sjeti da ti putni pravci postoje, kako bi se na njima obezbijedilo normalno funkcionisanje a poznato nam je da DOO Komunalno raspolaže sa modernom mehanizacijom, za čišćenje i održavanje puteva", ističu u pokretu URA u Rožajama.

Oni kažu da su građani Rožaja svjedoci da odgovorni upošljenici više vremena provode na društvenim mrežama dičeći se svojom poslovnom sposobnošću koja je u realnom stanju jednaka nuli, nego što bi trebali provoditi na terenu za koji snose odgovornost i zašta su plaćeni.

Dodaju i da što se tiče budžeta za pojedine putne pravce, on nikada nije bio dostavljen javnosti na uvid.

"Ukoliko ne postoji razumijevanje kod Vas za ažurnost, relano bi bilo da čelni ljudi i ako su nepotistički raspoloženi, podnesu ostavke a ustupe radna mjesta sposobnim akademskim građanima koji se nalaze na Birou za zapošljavanje, a koji su ujedno sposobni organizovati i odgovorno obezbijediti zdravo i normalno funkcionisanje za naše građane. Takođe bitno je pomenuti i da su Rožajcima poznati apeli od prošle godine određenih NVO organizacija, u cilju čuvanja ljudskih života usljed lošeg održavanja seoskih puteva", naovde u saopštenju, zahtjevajući na odgovornost i profesionalnost odgovornih gradskih preduzeća ili da, kako traže, u suprotnom podnesu ostavke.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније