Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan; Objavio: I. P. ]

05. 12. 2017. 07:26 >> 06:56
23

PISALI OPOZICIJI

Djelovati zajedno ili se DF vraća u parlament

Lideri Demokratskog fronta poslali su juče pismo opozicionim kolegama u kome traže da se do petka izjasne o zajedničkim akcijama, a ako odgovor izostane, postoji mogućnost da preduzmu i unilateralne akcije kao što je povratak u crnogorski parlament u punom kapacitetu.

Pismo čelnika Demokratskog fronta (DF) dostavljeno je juče predstavnicima Demokratske Crne Gore, Socijaldemokratske partije, Socijalističke narodne partije, Demosa, Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija, Demosa, Ujedinjene Crne Gore i nezavisnom poslaniku Aleksandru Damjanoviću, piše Dan.

Pismo su potpisali članovi Predsjedništva Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević.

"Poštovane kolege, nakon upravo završenih lokalnih izbora u četiri opštine, na kojima je još jednom demonstrirana spremnost DPS-a i njegovih satelita da golom silom i zloupotrebom državnih resura brane opstanak na vlasti, pokazalo se da je zajedničko djelovanje opozicije od fundamentalne važnosti za proces smjene režima i uspostavljanje vladavine prava", navodi se u pismu čelnika DF-a, u koje je Dan imao uvid.

Kako ističu Mandić, Medojević i Knežević, nažalost, i definitivno se pokazalo da sami bojkot parlamenta, bez drugih vidova pritiska u organizaciji kompletne opozicije, nije dao očekivani rezultat.

"Niti smo se izborili za datum parlamentarnih izbora u prihvatljivom roku, niti je DPS iskazao bilo kakvu spremnost da se krene u stvaranje demokratskog izbornog ambijenta. Demokratski front smatra da je dalje insistiranje na potezima koji su se ispostavili kao politički jalovi možda kratkoročno korisno za pojedine subjekte u opoziciji, ali je dugoročno štetno u odnosu na potrebe opozicionih glasača, dobronamjernog civilnog sektora i, generalno, budućnosti Crne Gore", navodi se u pismu lidera Fronta koje juče dostavljeno parlamentarnim opozicionim strankama i nezavisnom poslaniku Aleksandru Damjanoviću.

Prema ocjeni čelnika DF-a, od izostanka zajedničkih akcija opozicije najveću korist imao je DPS.

 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније